Centre of Expertise Applied Artificial Intelligence

Ondersteuning van servicemonteurs

Break-out sessie op Nederlandse AI Congres

Evenement

Op woensdag 24 april geeft Jurjen Helmus (Smart Asset Management Lab) een break-out sessie op het Nederlandse AI Congres 2024. De sessie van Jurjen staat in het teken van het project ‘Ondersteuning van servicemonteurs door inzet van LLM’s zoals ChatGPT’.

Over het project

De Virtuele Servicemonteur: ‘Hey hoe gaat het met u?’ De laatste jaren hebben modellen zoals ChatGPT en andere large language modellen (LLM) in de Nederlandse samenleving een schokeffect teweeggebracht. Ook in de industriële sector kunnen LLM’s van grote meerwaarde zijn om bijv. het tekort van personeel op te lossen. Afgelopen jaar heeft het Maintenance Lab van de HvA een proefopstelling gerealiseerd. Kern van dit project is de ontwikkeling van een module die real-time sensor data van machines kan omzetten in relevante kennis voor operators en monteurs. Deze generieke module wordt ontwikkeld door bedrijfsdata en de expertise van monteurs te integreren in algoritmes. Dankzij de diverse use cases, wordt uiteindelijk toegewerkt naar een technologie die breder inzetbaar is dan alleen voor de ingebrachte specifieke user cases.

Datum: 24 april 2024

Tijd: 13:10 – 14:10 uur | sessie 2.10

Locatie: Rijtuigenloods Amersfoort | Piet Mondriaanplein 61 | 3812 GZ Amersfoort

Wil je meer weten over deze technologie en wat dit in de toekomst kan betekenen in het bedrijfsleven?

Dit project maakt deel uit van de European Digital Innovation Hub Noordwest Nederland (EDIH – Digital Hub Noordwest). Deze hub helpt het mkb in Utrecht, Flevoland en Noord-Holland in hun digitale transitie. Dat doet de hub door de ontwikkeling van prototypes, testfaciliteiten, trainingen, advies bij financiering en internationalisering om de eerste en volgende stappen te zetten.

Gepubliceerd door  Applied Artificial Intelligence 4 april 2024

Datum

Startdatum 24 apr

Tijd

13:10 - 14:10 uur

Contact