Hogeschool van Amsterdam

Young Professional Pool

Young Professionals

Aan de slag bij start-ups en mkb-bedrijven

Ben je (bijna) afgestudeerd en wil je anderhalf jaar werkervaring opdoen bij start-ups en mkb-bedrijven en tegelijkertijd onderdeel uitmaken van een ambitieuze pool? Meld je dan nu aan voor de Young Professional Pool (YPP).

Wat levert de Young Professional Pool je op?

  • Je bent onderdeel van een pool van young professionals én je krijgt begeleiding bij je professionele ontwikkeling.
  • Je werkt bij verschillende start-ups en mkb-bedrijven in en rondom Amsterdam waar je je talenten toe kunt passen en in een korte tijd heel veel werkervaring opdoet.
  • Je krijgt driemaal een arbeidsovereenkomst van zes maanden, met een maand proeftijd, tegen een marktconform salaris.

Wat vragen we van je?

  1. Jouw commitment aan de pool en aan je werkgever. Dit betekent dat je actief meedenkt, je kennis deelt in de pool en dat het bedrijf voor meer dan 100% op jouw inzet kan rekenen.
  2. Je neemt deel aan het selectietraject, een speeddate, gevolgd door een sollicitatieprocedure bij het bedrijf waarmee je een match hebt.
  3. Wanneer je start in april, vragen we geen extra kosten voor de begeleiding (bemiddeling, coaching, intervisie, trainingen). Normaal betaal je elke zes maanden €250 voor de begeleiding.

Wie zoeken we?

Je bent maximaal twee jaar geleden afgestudeerd en je bent in het bezit van een diploma Bedrijfskunde, Business IT & Management (HBO-ICT), Commerciële Economie, Communicatie, Communication and Multimedia Design, Creative Business, Finance & Control, HBO-Rechten, HRM, International Business, Sociaal Juridische Dienstverlening, Social Work of Toegepaste Psychologie.

Heb je een diploma dat hier niet tussen staat en heb je wel interesse? Neem contact met ons op en dan bespreken we de mogelijkheden.

Persoonlijke ontwikkeling

Je werkt in een pool aan je persoonlijke ontwikkeling. Denk hierbij aan intervisie met je collega-YPP'ers, workshops en inspiratiesessies op maat maar ook individuele coaching. Eén keer per maand kom je samen met alle YPP'ers om ervaringen uit te wisselen en een drankje te doen. Coaching is maatwerk. Er staat altijd een coach voor je klaar op het moment dat jíj het belangrijk vindt. De rest van het programma maken we met elkaar. Misschien geef jij wel een workshop Search Engine Optimization (SEO) omdat je collega's daar alles van willen weten of heb je een andere idee dat de professionele ontwikkeling van iedereen in de pool vergroot.

Start-ups en mkb-bedrijven

Met een start-up bedoelen we een snelgroeiend bedrijf dat aan een marktbehoefte wil tegemoetkomen door het ontwikkelen van een uitvoerbaar businessmodel, vaak aangedreven door nieuwe technologie. Bekende voorbeelden zijn Swapfiets, Uber en Airbnb.

Mkb-bedrijven zijn ondernemingen met maximaal 250 medewerkers. Van alle Nederlandse bedrijven valt 99% in de categorie midden- en kleinbedrijf (mkb). Volgens de Kamer van Koophandel waren er in 2018 ruim 1,4 miljoen mkb-bedrijven. Zij zijn verantwoordelijk voor maar liefst 70% van de werkgelegenheid in Nederland.

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 21 maart 2020