Hogeschool van Amsterdam

Venture Center

Global Entrepreneurship Week 2020

Innovatief, Duurzaam & Inclusief Ondernemerschap!

Van 16 t / m 20 november doet de Hogeschool van Amsterdam (HvA) mee aan de Global Entrepreneurship Week. De Global Entrepreneurship Week is het grootste event waarbij innovators en ondernemers die startups lanceren die ideeën tot leven brengen, economische groei stimuleren en het menselijk welzijn vergroten in de schijnwerpers staan. GEW inspireert elk jaar in november een week lang mensen overal door middel van lokale, nationale en wereldwijde activiteiten die bedoeld zijn om hen te helpen de volgende stap te zetten in hun ondernemerschap. Tijdens deze week zullen we alle manieren belichten waarop studenten, docenten en onderzoekers creatieve oplossingen en duurzame innovaties bedenken om de wereld van morgen vorm te geven door middel van ondernemerschap. Een inspirerend programma voor studenten, docenten en onderzoekers om inspiratie op te doen of anderen te inspireren om duurzaam, innovatief en inclusief ondernemerschap na te streven.

Op deze pagina vind je alle events en alle informatie die je nodig hebt om je maximaal te laten informeren, te laten inspireren en uiteraard te participeren tijdens de Global Entrepreneurship Week op de Hogeschool van Amsterdam

De verschillende events die we tijdens de Global Entrepreneurship Week organiseren zijn ingedeeld in drie thema's: studentondernemerschap, ondernemerschapsonderwijs en ondernemerschapsonderzoek.

Studentondernemerschap

Het programma voor studenten en studentondernemers richt zich tijdens de Global Entrepreneurship week op zowel inspireren, het ontwikkelen van innovatieve ideëen als het bieden van ondersteuning aan studenten die al aan het ondernemen zijn. Een programma vol met verhalen van startup-founders en volop mogelijkheid om mee te praten over ondernemerschap of het zelf te ontdekken.

Ondernemerschapsonderzoek

Ondernemerschap en ondernemerschapsonderwijs zijn gebaat bij actieve kennisontwikkeling - bijvoorbeeld als het gaat om business models, samenwerkingen, failure en recovery én methoden en technieken. Hiervoor biedt het onderzoeksprogramma van de Global Entrepreneurship Week een inkijk in al het onderzoek dat gedaan wordt maar ook inspiratie voor toekomstig onderzoek.

Ondernemerschapsonderwijs

Tijdens de Global Entrepreneurship Week organiseren we een programma speciaal gericht op ondernemerschaps-onderwijs. Bedoeld om te leren van de inspirerende praktijkvoorbeelden uit onze eigen onderwijspraktijk. Maar ook om in gesprek te gaan met de praktijk over de eisen die zij stellen aan ondernemerschaps-onderwijs.

Gepubliceerd door  Ondernemerschap 9 oktober 2020