Venture Centre

Startup Desk & Workspace

Maak gebruik van een werkplek op de Business Campus van de Hogeschool van Amsterdam!

Werk je vanuit jouw studentenkamer of vanuit een koffiebar is natuurlijk niet altijd ideaal! Daarnaast zijn flexwerkplekken in de stad vaak (te) duur en wil je als student-ondernemer graag dicht bij de collegezaal zitten. Daarom biedt de HvA werkplekken aan voor studenten met een startup! Hier heb je een goed bureau, kan je samenwerken met je team, maar ook belangrijke gasten ontvangen voor overleg en zelfs werken aan je een eerste prototype.

Startup Desk

Als je komt werken vanuit de locatie(s) van het HvA Venture Centre, dan is er altijd een flexdesk voor jou en je team beschikbaar om te werken aan je startup. De beschikbaarheid is daarbij gekoppeld aan de openingstijden van de verschillende gebouwen van de HvA. Gebruik maken van deze werkplekken brengt een aantal voordelen met zich mee:

  • De werkplek is bedoeld voor HvA-studenten startups die werken aan een creatieve oplossing of duurzame innovatie.
  • De werkplek is gratis, maar je mag er alleen gebruik van maken als je nog geen betaalde werkplek elders in de regio Amsterdam hebt.
  • Je wordt onderdeel van een community van andere studentondernemers en komt in een netwerk vol met kennis en ervaring.
  • Je kan altijd vragen of er voor overleg of bezoek een aparte ruimte gereserveerd kan worden.
  • Je hebt de kans om aan te sluiten bij evenementen en uiteraard ook bij de membermeetings die we elke twee maanden houden.
  • Wat niet is toegestaan is je onderneming inschrijven op één van de adressen van de Hogeschool van Amsterdam.

Voorzieningen

Naast de werkplek hebben we bij het HvA Venture Centre veel voorzieningen waar je gebruik van kan maken. Zo werken ook de coaches en onderzoekers op gebied van ondernemerschap vanuit het HvA Venture Centre, hen kan je altijd aanschieten voor ondersteuning of feedback.

Daarnaast vind je bijvoorbeeld ook de volgende zaken bij ons op locatie:

  • Een ondernemerschapsbibliotheek met de laatste kennis over innovatief en duurzaam ondernemerschap.
  • Verschillende canvassen om je pitch te oefenen of je prioriteiten te bepalen.
  • Een toolkit voor het uitwerken van je business model, samen met een aantal guides om je hierbij te helpen.
  • Voorzieningen om je eerste low-fidelity prototype te maken van bijvoorbeeld piepschuim, karton of stof.

Afstuderen of stagelopen in eigen onderneming

Als je van je eigen opleiding mag stagelopen of afstuderen in je eigen onderneming, dan ontbreekt vaak de professionele werkomgeving die je bij een reguliere stage- of afstudeerplek wel had gehad. Het is mogelijk om de werkplek bij het HvA Venture Centre hiervoor te gebruiken, overleg in dit geval wel altijd eerst met de community manager van het HvA Venture Centre voor de mogelijkheden.

Aanmelden

Heb je interesse in een werkplek op één van de locaties van het HvA Venture Centre? Plan dan hier een informatiegesprek in of maak een afspraak met Carmen Been (Community Manager HvA Venture Centre) .

Gepubliceerd door  Ondernemerschap 26 april 2022