Hogeschool van Amsterdam

Venture Centre

Global Entrepreneurship Week

Elk jaar organiseert het HvA Venture Centre samen met het Programma Ondernemerschap de Global Entrepreneurship Week op de HvA. Tijdens deze week zullen we alle manieren belichten waarop studenten, docenten en onderzoekers creatieve oplossingen en duurzame innovaties bedenken om de wereld van morgen vorm te geven door middel van ondernemerschap.

Global Entpreneurship Week

De Global Entrepreneurship Week is het grootste event waarbij innovators en ondernemers die startups lanceren, ideeën tot leven brengen, economische groei stimuleren en het menselijk welzijn vergroten, volledig in de schijnwerpers staan. In november, ieder jaar weer, inspireert de GEW wereldwijd mensen om stappen te zetten in ondernemerschap door middel van het organiseren van diverse evenementen.

GEW voor HvA Studenten

Het programma voor studenten en studentondernemers richt zich tijdens de Global Entrepreneurship week op zowel het bieden van inspiratie als het bieden van ondersteuning aan studenten die al aan het ondernemen zijn. Een programma vol met verhalen van startup-founders en volop mogelijkheid om mee te praten over ondernemerschap of om het ondernemerschap zelf te ontdekken.

Daarom hebben we elk jaar onder andere de volgende events:

  • Meet the founders - Diverse (digitale) 'huiskamergesprekken' waar je founders van innovatieve startups het hemd van het lijf kunt vragen over hun entrepreneurial journey!
  • SDG's & Entrepreneurship - Tijdens meerdere bijeenkomsten spreken experts op het gebied van één van de SDG's kijken we naar de noodzaak en kansen om met innovaties en ondernemerschap bij te dragen aan een duurzame samenleving.
  • Ronde tafels - Praat mee en geef je mening over onderwerpen op het gebied van ondernemerschaps en ondernemerschapsonderwijs.
  • Masterclass (powered by 10K) - We nodigen alle studenten uit om kennis te maken met de 10K Pre-Incubator door deel te nemen aan deze masterclass. (Vooraf is er altijd een voorlichting over het 10K Programma)
  • Hackathon - een hackathon waar je in twee dagen tijd een creatieve oplossing of duurzame innovatie gaat ontwikkelen dat bijdraagt aan een duurzame samenleving.
  • Startup Summit - een jaarlijkse conferentie met topsprekers, awards, paneldiscussies, netwerkmogelijkheden en tal van break-out sessies met trainingen, workshops en mogelijkheden om te experimenten met de nieuwste technologie.

Gepubliceerd door  Ondernemerschap 6 mei 2021