Hogeschool van Amsterdam

Venture Centre

Explore Entrepreneurship

Explore Entrepreneurship programma is een verdiepingsprogramma voor studenten van de Hogeschool van Amsterdam die interesse hebben in duurzaam, innovatief en inclusief ondernemerschap. Deze verdieping kan je helpen met het verkennen van ondernemerschap of om een betere (student)ondernemer te worden.

Gedurende het programma worden er vijf verschillende workshops gegeven, met allen een onderwerp dat direct toepasbaar is voor beginnende ondernemers zoals jij. De workshops zijn er ook voor als je in algemene zin meer wilt weten over ondernemerschap. Je hoeft dus nog geen uitgewerkt idee klaar te hebben liggen. Het aanbod van de workshops zal wisselen per halfjaar, maar het uitgangspunt is altijd innovatief, duurzaam en inclusief ondernemerschap.

Na afloop zul je beschikken over extra kennis en vaardigheden die van pas komen bij het opzetten van een startup. Daarnaast bieden wij je een vrijblijvend intake/selectiegesprek voor het 10K Pre-Incubator Programma (dit is een vervolg op Explore Entrepreneurship voor studentne met een startup idee) aan en als je de vijf workshops volledig hebt gevolgd krijg je een certificaat van deelname. Tot slot bieden we jou als deelnemer van Explore Entrepreneurship de mogelijkheid om gebruik te maken van een gratis flexwerkplek in de Amsterdam Venture Studios in het Wibauthuis.

Doelgroep

Explore Entrepreneurship is voor alle studenten of alumni van de HvA die bezig zijn met een eigen startup, een innovatief idee hebben of die nieuwsgierig zijn naar ondernemerschap en dit graag willen verkennen. Ben jij student aan de HvA of een maximaal twee jaar oude alumni van de HvA? Ben je intrinsiek gemotiveerd, een harde werker en onderzoekend ingesteld? Dan ben jij van harte welkom om dit 5K Programma te volgen.

Datum & tijd

Explore Entrepreneurship gaat twee keer per jaar van start (maart en oktober) en bestaat uit vijf bijeenkomsten. In deze drie maanden worden er vijf masterclasses gegeven. Deze workshops vinden meestal plaats op donderdagen van 16.00 uur tot 17.30 uur gegeven, maar dit kan soms afwijken.

Explore Entrepreneurship in Corona-tijd

Normaal gesproken combineren we bij Explore Entrepreneurship de masterclass met actieve werkvormen én het eten van een broodje met soep. Helaas is dit op dit moment niet mogelijk en zijn de bijeenkomsten nu online maar we streven er naar om na afloop van elke masterclass je tips en tricks mee te geven waar je zelf echt mee aan de slag kan.

18 November 2021 – Masterclass 1 –

2 December 2021 – Masterclass 2 – .... by Saskia Stoker

16 December 2021 – Masterclass 3 – Waarde en impact by Maarten Hogenstijn

13 Januari 2022 – Masterclass 4 – Business failure & recovery by JuanFra Alvarado Valenzuela

27 Januari 2022 – Masterclass 5 – Vergadertechnieken & onderlinge communicatie by Jeanne Martens

Wat moet je nog meer weten over Explore Entrepreneurship:

  • Deelname is gratis!
  • Er zijn in totaal vijf digitale masterclasses die per keer ca. 1,5 uur duren
  • Bijeenkomsten worden online gehouden, je ontvangt tijdig de link en toegang tot de digitale omgeving
  • Je bent student of max. 2 jaar oude alumni van de HvA of een andere Amsterdams kennisinstelling
  • Je bent intrinsiek gemotiveerd om het programma te volgen.
  • Je bent beschikbaar op de aangegeven programmadagen.
  • Tijdens corona zal het programma digitaal worden aangeboden
  • Heb je een startup(idee) dan krijg je na het 5K Verdiepingsprogramma een intakegesprek voor de 10K Pre-Incubator
  • De masterclasses s worden gegeven door experts van het lectoraat ondernemerschap van de Hogeschool van Amsterdam en het HvA Venture Center

Meer informatie?

Lijkt het jou leuk om mee te doen aan Explore Entrepreneurship maar heb je nog wat vragen? Stuur dan een mail naar venturecenter@hva.nl en wij reageren zo snel mogelijk!

Explore Entrepreneurship is in principe in het Engels – tenzij zowel de sprekers als het publiek volledig nederlandstalig is. Maar in beide gevallen is participeren altijd mogelijk, de moderator is altijd bereid je vraag te vertalen naar het Engels of Nederland

Gepubliceerd door  Ondernemerschap 26 augustus 2021