Venture Centre

Call for Team Members

De HvA's 30 meest veelbelovende student-ideeën zijn op zoek naar teamleden om hun innovatieve idee te realiseren!

Elk half jaar zoeken wij studenten die de teams van de 30 meeste veelbelovende ideeën van HvA-studenten willen komen versterken. Heb jij de skills om één van deze innovatieve ideeën te realiseren? En word jij hun nieuwe teamlid en gaan jullie samen echt het verschil maken?

Hoe het werkt?

Als de 30 innovatieve en duurzame ideeën na de Call for Ideas bekend zijn kan je op deze pagina een korte beschrijving lezen over de ideeën, de bedenker en het soort expertise voor hun team waar ze naar opzoek zijn.

Meld je vervolgens voor 20 mei 2022 aan via het formulier waarop je beschrijft wie je bent en waarom zij jou in hun team moeten hebben. Je kunt voor maximaal drie ideeën een motivatie opgeven.

Jouw aanmelding wordt dan doorgegeven aan de bedenker van het idee en zij nemen contact met je op voor een afspraak en wie weet word je wel lid van het team.

Waarom mee doen?

Als je als student met jouw specifieke expertise een team gaat versterken met als doel een idee te realiseren, dan leer je onder andere samenwerken met anderen, presenteren, door te zetten en strategisch te denken. Dit zijn hartstikke belangrijke skills waar je jouw hele leven plezier van hebt.

Daarnaast:

  • meedoen en ervaring op doen in een student team of startup staat erg goed op je CV.
  • Je leert nieuwe mensen met een andere achtergrond dan jezelf kennen, dit is enorm inspirerend.
  • Je krijgt de kans om met jouw skills het verschil te maken en een idee te helpen realiseren.
  • Wie weet, resulteert het wel in een startup, lukt het jullie om het idee onderdeel van een grotere organisatie te laten worden of maak jullie straks sociale en duurzame impact met het idee!
  • Misschien is jouw rol binnen het team wel input voor een scriptie, opdracht of stage bij jouw opleiding

Teamlid van een student team worden doe je voor de ervaring en je wordt dus niet direct mede-eigenaar van de startup en krijgt er waarschijnlijk ook geen geld voor. Je doet het echt voor de ervaring, het netwerk en omdat je geloof in het idee.

Aanmelden

Om mee te doen is het belangrijk dat:

  1. Je voltijd student aan de HvA bent.
  2. Je in jezelf en in het idee waarvoor je ‘solliciteert’ wilt investeren
  3. Je tijd hebt of wilt maken om een echte bijdrage te leveren.

Zet sowieso 16 juni in je agenda, want als je jezelf aanmeld voor de Call for Team Members word je sowieso uitgenodigd voor de HvA Startup Day waar je je netwerk verder kan uitbouwen, workshops en masterclasses kan volgen ongeacht of je onderdeel bent van een team.

En zit er geen interesant idee bij maar heb je wel interesse in het versterken van een andere (bestaande) student startup of student team? Meld je dan aan voor onze Team-Up database.

FAQ: Veelgestelde vragen

Krijg ik betaald als lid van een student team?

Nee, dat is in het begin niet vaak het geval. Maar student teams melden zich wel vaak aan voor subsidies om haalbaarheidsonderzoek te kunnen doen en doen mee aan prijsvragen. Als het lukt om deze in de wacht te slepen dan zijn er mogelijkheden om leden van het team iets uit te betalen voor het werk dat ze doen of gedaan hebben.

We adviseren altijd om vooraf een samenwerkingsovereenkomst te sluiten

Gepubliceerd door  Ondernemerschap 21 april 2022