Hogeschool van Amsterdam

Venture Centre

10K Pre-Incubator Programma

Het 10K Pre-Incubator Programma biedt jou als student coaching en begeleiding bij het ontwikkelen van jouw innovatieve en/of duurzame idee tot een startup. Gedurende 20 weken krijg je als ondernemer in spe workshops, coaching sessies en masterclasses aangeboden die jou ondersteunen bij het starten van jouw onderneming. Vaak wordt het opzetten van een startup gecombineerd met studie of werk. Daarom is het programma zo ontworpen dat het goed te combineren is met een van de twee of zelfs beide. Na het afronden van 10K ben je klaar voor de volgende stap en de markt op te gaan met je startup. Je hebt een breed scala aan kennis opgedaan en verschillende producten ontwikkeld, zoals je pitch deck en businessplan, waarmee je naar klanten, partners of financiers kan stappen.

Inhoud

Het programma richt zich op studenten zoals jij die tijdens hun studie, stage of gewoon thuis of in de kroeg een goed idee hebben bedacht en dit verder willen uitwerken tot een startup. Onder begeleiding van ervaren coaches ga je aan de slag met bewezen methodes, zoals de 24 Steps of Disciplined Entrepreneurship van Bill Aulet van MIT. Aanvullend op het coaching programma wordt er elke twee weken een masterclasses gegeven. Het idee van deze masterclasses is dat je als ondernemer kennis en vaardigheden opdoet, die je als in je rugzak kunt stoppen en die later van pas komen in je startup, het professionele leven of zelfs in het privéleven. Denk aan masterclasses in branding, duurzaamheid en story telling.

Halverwege het programma vindt er een feedbacknight plaats, waarbij alle deelnemende startups hun idee pitchen aan verschillende experts op het gebied van ondernemerschap. Dit alles ter voorbereiding op de Dragons’ Den aan het einde van het programma. Tijdens de Dragons’ Den, waarmee de 20 weken worden afgesloten, pitchen alle startups in een boardroom hun idee aan vijf ervaren ondernemers en investeerders. Zij bepalen of de ondernemers die aan het 10K Programma hebben meegedaan ‘startup ready’ zijn.

Doelgroep

Het 10K pre-incubator programma is open voor alle studenten van alle hogescholen en universiteiten in Amsterdam en alumni die maximaal twee jaar geleden zijn afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam die willen ondernemen met een innovatief en/of duurzaam idee. Dit betreft ook studenten die een minor of vakken hebben gevolgd aan de Hogeschool van Amsterdam.

Datum & tijd

Het 10K pre-incubator programma gaat elk halfjaar (in februari en september) van start en duurt 20 weken. We trappen die 20 weken af met een intensieve week van vier dagen van maandag t/m donderdag, vrijdag zijn de studenten vrij (van het programma). Daarna komen we elke twee weken bij elkaar op de woensdagmiddag/avond en sluiten we het halfjaar af met een Dragons’ Den die plaatsvindt op een woensdag (overdag).

Praktische informatie

Waar moeten 10K deelnemers aan voldoen:

  • Je bent student van de HvA, max. 2 jaar oude alumni of student van andere hogere onderwijsinstelling of universiteit in Amsterdam.
  • Je hebt een creatieve oplossing of duurzame innovatie.
  • Je bent intrinsiek gemotiveerd om het programma te volgen.
  • Je bent beschikbaar op de aangegeven programmadagen.
  • Een businessplan of inschrijving bij de KvK is niet noodzakelijk.

Wat moet je nog weten over het 10K Programma:

  • Deelname is gratis!
  • Er is maximaal plek voor 12 startups.
  • De masterclasses worden gegeven door experts uit het werkveld en van het Programma Ondernemerschap.
  • Het 10K Pre-Incubator Programma wordt georganiseerd door het Programma Ondernemerschap van de HvA.

Meer weten?

Wil je meer informatie over de 10K Pre-Incubator Programma? Ga dan naar www.hva.nl/10k of mail naar 10K@hva.nl.

Gepubliceerd door  Ondernemerschap 4 mei 2021