Hogeschool van Amsterdam

Venture Centre

Amsterdam Venture Studios

Het HvA Venture Centre is onderdeel van het Amsterdam Venture Studios-netwerk. De fysieke locatie van ons programma wordt mede mogelijk gemaakt door deze coalitie die wordt gevormd door de Amsterdamse gemeente en kennisinstellingen en heet dus ook Amsterdam Venture Studios..

Amsterdam Venture Studios is een community van incubators, acceleratorprogramma's en faciliteiten voor innovatieve kennisgebaseerde start-ups.

De Amsterdam Venture Studios bieden gemakkelijke toegang tot een schat aan hoogwaardige onderzoeksfaciliteiten, laboratoria, werkplekken, programma's en trainingen. Bovendien verbinden we studenten, onderzoekers en alumni met ondernemersexpertise, middelen en een gemeenschap van gelijkgestemde peers. Alles is gericht op het omzetten van op wetenschap gebaseerde ideeën in daden en het ontwikkelen van nieuwe impactvolle bedrijven.

Bovendien is de nabijheid van meer dan 100.000 getalenteerde en ambitieuze studenten in de regio Amsterdam een groot voordeel.

Ons ecosysteem maakt deel uit van de gezamenlijke inspanningen van de Amsterdamse universiteiten en medische centra om kennis te brengen in het gebruik van de samenleving en het bedrijfsleven, de economische kracht van de regio Amsterdam te vergroten en nieuwe werkgelegenheid te bieden.

Gepubliceerd door  Ondernemerschap 30 maart 2021