Venture Centre

Wil jij je verdiepen in innovatief en duurzaam ondernemerschap?

Schrijf je dan nu in voor Explore Entrepreneurship!

30 mrt 2021 12:02 | Ondernemerschap

Explore Entrepreneurship programma is een verdiepingsprogramma voor studenten van de Hogeschool van Amsterdam die interesse hebben in duurzaam, innovatief en inclusief ondernemerschap. Deze verdieping kan je helpen met het verkennen van ondernemerschap of om een betere (student)ondernemer te worden.

Gedurende het programma worden er vijf verschillende workshops gegeven, met allen een onderwerp dat direct toepasbaar is voor beginnende ondernemers zoals jij. De workshops zijn er ook voor als je in algemene zin meer wilt weten over ondernemerschap. Je hoeft dus nog geen uitgewerkt idee klaar te hebben liggen. Het aanbod van de workshops zal wisselen per halfjaar, maar het uitgangspunt is altijd innovatief, duurzaam en inclusief ondernemerschap.

Na afloop zul je beschikken over extra kennis en vaardigheden die van pas komen bij het opzetten van een startup. Daarnaast bieden wij je een vrijblijvend intake/selectiegesprek voor het 10K Pre-Incubator Programma (dit is een vervolg op Explore Entrepreneurship voor studentne met een startup idee) aan en als je de vijf workshops volledig hebt gevolgd krijg je een certificaat van deelname. Tot slot bieden we jou als deelnemer van Explore Entrepreneurship de mogelijkheid om gebruik te maken van een gratis flexwerkplek in de Amsterdam Venture Studios in het Wibauthuis.

Masterclasses & Data

8 April 2021 – Masterclass 1 – Introduction to Entrepeneurship by dr. Ingrid Wakkee

In deze eerste workshop kijken we naar wat ondernemerschap betekent, hoe het verloop van idee tot startup eruit ziet en het verschil tussen de verschillende soorten ondernemingen. Bij HvA Venture Center richten we ons op duurzaam en innovatief ondernemerschap, maar wat houdt dit in en wat is het belang van dit soort ondernemerschap? (aanvang: 16:30)

22 April 2021 – Masterclass 2 – Netwerken by dr. Jeanne Martens (NL)

Netwerken is een belangrijk onderdeel bij ondernemerschap. In een netwerk wordt sociaal kapitaal gevormd en komen hulpbronnen beschikbaar, maar hoe kan je hier gebruik van maken? Jeanne Martens deelt haar kennis over het belang van netwerken en hoe je een eigen netwerk opbouwd.

20 Mei 2021 – Masterclass 3 –

3 Juni 2021 – Masterclass 4 – SDG Mapping by Bart van Grevenhof

Tijdens deze workshop kijken we naar hoe je als startup de United Nations Sustainable Development Goals kan gebruiken. Zo kijken we naar de kansen en valkuilen om ze te gebruiken voor het vinden van een startup idee, maar ook bij het formuleren van een mission statement, als guiding principles bij het ontwerpen van je business model en kan inzetten in je communicatie.

24 Juni 2021 – Masterclass 5 – Diversity, Interculturality & Business Opportunities by dr. JuanFra Alvarado Valenzuela

Amsterdam staat bekend als een multiculturele stad en dit zien we ook terug in de markt. Migrantenondernemers beschikken over een divers netwerk en interacteren op hun eigen manier met het economisch ecosysteem van Amsterdam. In deze workshop hebben we het over hoe diversiteit en interculturele verbindingen tot nieuwe bedrijfsmogelijkheden omgevormd kunnen worden.

Doelgroep

Explore Entrepreneurship is voor alle studenten of alumni van de HvA die bezig zijn met een eigen startup, een innovatief idee hebben of die nieuwsgierig zijn naar ondernemerschap en dit graag willen verkennen. Ben jij student aan de HvA of een maximaal twee jaar oude alumni van de HvA? Ben je intrinsiek gemotiveerd, een harde werker en onderzoekend ingesteld? Dan ben jij van harte welkom om dit 5K Programma te volgen.

Datum & tijd

Explore Entrepreneurship gaat twee keer per jaar van start (maart en oktober) en bestaat uit vijf bijeenkomsten. In deze drie maanden worden er vijf masterclasses gegeven. Deze workshops vinden meestal plaats op donderdagen van 16.00 uur tot 17.30 uur gegeven, maar dit kan soms afwijken.

Explore Entrepreneurship in Corona-tijd

Normaal gesproken combineren we bij Explore Entrepreneurship de masterclass met actieve werkvormen én het eten van een broodje met soep. Helaas is dit op dit moment niet mogelijk en zijn de bijeenkomsten nu online maar we streven er naar om na afloop van elke masterclass je tips en tricks mee te geven waar je zelf echt mee aan de slag kan.

Wat moet je nog meer weten over Explore Entrepreneurship:

• Deelname is gratis!
  • Er zijn in totaal vijf digitale masterclasses die per keer ca. 1,5 uur duren
  • Bijeenkomsten worden online gehouden, je ontvangt tijdig de link en toegang tot de digitale omgeving
  • Je bent student of max. 2 jaar oude alumni van de HvA of een andere Amsterdams kennisinstelling
  • Je bent intrinsiek gemotiveerd om het programma te volgen.
  • Je bent beschikbaar op de aangegeven programmadagen.
  • Tijdens corona zal het programma digitaal worden aangeboden
  • Heb je een startup(idee) dan krijg je na het 5K Verdiepingsprogramma een intakegesprek voor de 10K Pre-Incubator
  • De masterclasses s worden gegeven door experts van het lectoraat ondernemerschap van de Hogeschool van Amsterdam en het HvA Venture Center

Meer informatie?

Lijkt het jou leuk om mee te doen aan Explore Entrepreneurship maar heb je nog wat vragen? Stuur dan een mail naar venturecenter@hva.nl en wij reageren zo snel mogelijk!

Explore Entrepreneurship is in principe in het Engels – tenzij zowel de sprekers als het publiek volledig nederlandstalig is. Maar in beide gevallen is participeren altijd mogelijk, de moderator is altijd bereid je vraag te vertalen naar het Engels of Nederland