Urban Vitality Open Science

Open Peer Review en het Publish-Review-Curate model

Evenement

Welkom bij de Open Science Coffee op donderdag 14 april. Jonathan Heppner zal bespreken hoe het "Publish Review Curate" model de doorlooptijd van wetenschappelijke publicaties kan versnellen en een betere samenwerking in de voorhoede van het wetenschappelijk onderzoek kan bevorderen. Gecombineerd met open peer review kan dit model de transparantie en integriteit van het hele publicatieproces verbeteren en tegelijkertijd beoordelaars erkennen voor hun werk.

Jonathan Heppner behaalde een bachelor in psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen en een master in filosofie aan de Universiteit Leiden, waar hij zich specialiseerde in wetenschapsfilosofie om de replicatiecrisis in de psychologie aan te pakken. Dit streven bracht hem er uiteindelijk toe te zoeken naar verbeteringen in het wetenschappelijke publicatieproces.

Na Jonathans presentatie houden we een discussie over Open Peer Review. Iedereen is welkom bij deze discussie, van beginnende onderzoekers tot meer ervaren academici en onderzoeksondersteunend personeel. Ook docenten en studenten zijn van harte welkom. Dit is een informeel en inclusief evenement, dus voel je welkom om deel te nemen.

Programma:

16.00 - 16.15 Presentatie door Jonathan Heppner

16.15 - 16.45 Discussie en vragen

Hoe je deel neemt aan de open science coffee

Klik hier om de meeting te volgen (via Teams)

Gepubliceerd door  Urban Vitality 27 maart 2023

Datum

Startdatum 13 apr

Tijd

16:00 - 16:45 uur