Urban Vitality Open Science

Online Open Science Community Coffee

FAIR

Evenement

In deze Open Science Coffee bespreekt Niek van Ulzen, FAIR data steward bij Leiden Universitair Medisch Centrum, stappen om cohortgegevens en metadata meer FAIR te maken.

De Leiden Longevity Study is een cohortstudie waarin de afgelopen decennia op verschillende tijdstippen uiteenlopende gegevens zijn verzameld om genetische en omgevingsmechanismen van de levensduur te onderzoeken. Deze gegevens zijn opgeslagen op verschillende locaties in verschillende formaten met verschillende variabele namen en codes. Waar te beginnen om deze gegevens beter vindbaar, toegankelijk, interoperabel en herbruikbaar (FAIR) te maken? Niek van Ulzen, FAIR data steward bij het Leids Universitair Medisch Centrum, bespreekt stappen om cohortgegevens en metadata meer FAIR te maken.

Hoe je deel neemt aan de open science coffee

Klik hier om de meeting te volgen (via Teams)

Gepubliceerd door  Urban Vitality 31 oktober 2022

Startdatum 08 nov