Centre of Expertise Urban Vitality

Consultruimte

In de opleiding Voeding en Diëtetiek leren aankomende diëtisten methodisch te handelen. Het ANAC biedt hen de gelegenheid om de verschillende stappen daarin te oefenen tijdens diëtistische consulten met cliënten, in zowel gesimuleerde als echte praktijksituaties. De studenten doen praktijkervaring op in consult- en observatieruimtes met een doorkijkspiegel. 

Hoe werkt de consultruimte?

Tijdens stages en afstudeeropdrachten worden binnen het ANAC consulten met cliënten gehouden in een speciaal daarvoor ingerichte consultruimte. Deze ruimte staat via een doorkijkspiegel (one-way screen) in verbinding met een ernaast liggende observatiekamer. In de consultruimte is een microfoon aanwezig, waardoor in de observatiekamer ook kan worden meegeluisterd.

Waarvoor wordt het gebruikt?

In de observatiekamer kunnen studenten de diëtist of een collega-student in de consultruimte in actie zien en zo op een exclusieve manier praktijkervaring opdoen. Daarnaast kan de diëtist vanuit de observatiekamer een student in de consultruimte in actie observeren en beoordelen. In deze ruimtes wordt door studenten tijdens lessen diëtistisch consult (in de eerdere studiejaren) ook al geoefend met praktijksimulatie.

Gepubliceerd door  Urban Vitality 18 juni 2020