Centre of Expertise Urban Vitality

Netwerkbijeenkomst Cardiologische Zorgbrug in de Amsterdam Arena

20 jun 2017 00:00 | Kenniscentrum Gezondheid

Vrijdag 16 juni jl. vond de eerste netwerkbijeenkomst van de Cardiologische Zorgbrug plaats. Bij deze bijeenkomst waren de zorgverleners uit de vijf deelnemende ziekenhuizen (AMC, MC Slotervaart, OLVG, Tergooi Ziekenhuis Blaricum en Ziekenhuis Amstelland) en eerstelijns wijkverpleegkundigen en fysiotherapeuten uit de deelnemende regio’s aanwezig.

Tijdens de bijeenkomst werd stilgestaan bij het belang van het volgens protocol uitvoeren van het onderzoek, medicatieveiligheid en de fysiotherapeutische ervaringen met het onderzoek tot nu toe. Daarnaast werd er door de cardiologisch verpleegkundige, wijkverpleegkundige en fysiotherapeut een patiëntencasus gepresenteerd, waarbij zij onderling hun ervaringen met de zaal deelden. Dit zorgde voor een goede discussie binnen de groep.

Voor deze netwerkbijeenkomst werd bewust voor de Amsterdam Arena gekozen om het teamwork-gevoel binnen de Cardiologische Zorgbrug te bevorderen. Hierbij is doorzettingsvermogen nodig vanwege de grote inzet van alle betrokken zorgverleners die hetzelfde doel nastreven, namelijk het boeken van winst op de patiëntuitkomsten door een verbetering van de zorg.

Na de inspirerende bijeenkomst werd met een borrel de officiële start van de studie gevierd vanuit de Koninklijke loge met uitzicht op het voetbalveld.