Hogeschool van Amsterdam

Urban Vitality

Onderzoek SIMBA gaat van start

30 mrt 2017 00:00 | Kenniscentrum Gezondheid

Na het verkrijgen van een RAAK-Publiek subsidie in december 2016 gaat het onderzoek SIMBA - kindertherapeuten stimuleren kinderen met astma tot meer beweging - op 5 april officieel van start. Tijdens een bijeenkomst komen alle consortium leden bij elkaar voor een nadere kennismaking en het doornemen van onder andere de projectplanning.

Planning

Gedurende de looptijd van het onderzoek van april 2017 tot april 2019 zullen verschillende projectfases afgerond worden waaronder dataverzameling, het in co-creatie ontwikkelen van een beweeggame en een pilotperiode waarin de effectiviteit van de game wordt getest.

Consortium

Bij het onderzoek is naast het lectoraat Oefentherapie van de Hogeschool van Amsterdam het kenniscentrum Digitale Media en Creatieve Industrie betrokken. Daarnaast wordt de kennis verder uitgebreid door een actieve samenwerking met het Longfonds, Amsterdam AMC - Sociale Geneeskunde , sectie Jeugd en Gezondheid, Stichting Fitkids, Behandelcentrum Heideheuvel, Oefentherapie Cesar Kinderkliniek Almere en Longfonds.