Urban Vitality

Eerste lichting Herintreders in de Diëtetiek geslaagd

12 mei 2017 00:00 | Kenniscentrum Bewegen, Sport en Voeding

Op donderdag 20 april namen de cursisten ‘Herintreden in de Diëtetiek’ het felbegeerde certificaat in ontvangst. Ze kunnen nu (opnieuw) aan de slag als diëtist en hebben een belangrijke stap gezet voor de kwaliteitsregistratie. In samenwerking met de NVD (Nederlandse Vereniging van Diëtisten) is de cursus geheel herzien en in 2016 voor het eerst sinds lange tijd weer aangeboden door de Hogeschool van Amsterdam. In samenwerking met de opleiding Voeding en Diëtetiek, docenten Anita Broerse, Halim Ozturk, Mirjam van der Werf, Ljiljana Stanic-Jovic en Robert Memelink, wordt deze cursus gegeven.

Intensief traject

Acht cursisten startten een jaar geleden het intensieve traject. Hard werken aan kennis en vaardigheden en daarnaast een stage van 40 dagen. Inmiddels hebben de meesten de cursus en de stage met succes afgerond en sommigen hebben zelfs al een baan als diëtist bemachtigd.

Direct na de stage een baan

Tijdens de uitreiking waren vier van de acht cursisten aanwezig. Niet iedereen was in de gelegenheid aanwezig te zijn, onder andere vanwege een nieuwe baan als diëtist. Hoe gaat het nu met de vier cursisten die bij de diplomauitreiking aanwezig waren?

• Ursula Raaijmakers Bluijssen start, na stages bij de praktijken Vitasens en Gezondxtra, haar eigen praktijk met een accent op de orthomoleculaire voedingsleer.
  • Natasja Kool liep stage bij Focus Voeding in Den Haag, waar ze nu werkt.
  • Hannie Boontje liep stage in het BovenIJ Ziekenhuis en mocht meteen na haar stage aanblijven als tweedelijns diëtist.
  • Angela van der Vorst liep haar stage bij diëtistenpraktijk Maaspoort en is nu nog op zoek naar een functie als diëtist, bij voorkeur in een verpleeghuis.

Nieuwe groep

Op dit moment is een nieuwe groep enthousiaste en zeer gemotiveerde cursisten bezig met de cursus. In 2018 verwacht de HvA de cursus opnieuw aan te bieden. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met het Kenniscentrum Bewegen, Sport en Voeding van de HvA via e-mail: kc-bsv@hva.nl.