Centre of Expertise Urban Vitality

Een geslaagde workshop Rugby in de gymles

30 mei 2017 11:18 | Faculteit Bewegen, Sport en Voeding

Een nieuwe workshop en voor de eerste keer helemaal volgeboekt van start. Spannend om aan de slag te gaan met een groep van 30 ervaren docenten. Hoe pak je dit aan? Rugby is namelijk een mooie en respectvolle sport, maar gymdocenten zien het vaak als ingewikkeld en risicovol.

De eerste 1,5 uur werden gevuld met een interactieve theoriesessie over de spelregels, techniek, methodiek en lessenreeksvoorbeelden. Alle in’s en out’s onderling werden door de cursisten enthousiast besproken. In het kader van 'praatje-plaatje-daadje' vervolgde we de workshop buiten op het veld. Leergierig, kritisch en enthousiast namen we de diverse oefeningen en spelvormen door. Het gevolg, een grote glimlach, rode koppen, maar vooral veel nieuwe kennis en een gevulde rugzak. Al deze docenten gaan aan de slag met rugby in de gymles.

Meer informatie

Wil jij ook rugby opnemen in je gymles? Dan hebben we goed nieuws. De workshop 'Rugby in de gymles' staat ook in het najaar weer op het programma. En wel op 2 oktober 2017, aarzel dus niet en geef je snel op.