Centre of Expertise Urban Vitality

Online lustrumviering Oefentherapie

Honderd jaar opleiden tot oefentherapeut live vanuit Pakhuis de Zwijger

Evenement

In 2021 vieren we dat we al honderd jaar opleiden tot oefentherapeut. Ter gelegenheid daarvan schreef historicus Rogier Overman een boek over de geschiedenis van het opleiden vanuit het perspectief van de Amsterdamse opleiding. Tijdens de feestelijke Lustrumviering op 2 november stonden we stil bij het verleden, heden en de toekomst van het opleiden tot oefentherapeut. Kijk hieronder deze viering terug.

Viering 100 jaar Oefentherapie

Tijdens het programma met diverse tafelgesprekken stonden we op 2 november niet alleen stil bij het verleden en heden maar ook bij de toekomstige ontwikkelingen van het opleiden tot oefentherapeut. In dat kader was gastspreker Karin Derksen uitgenodigd om met ons te spreken over Teamontwikkeling en Teamwerk.

Daarnaast stond het boek Van Mensendieck naar Oefentherapie door historicus Rogier Overman in de spotlights. In het boek beschrijft Rogier Overman de bewogen geschiedenis van de 100 jarige Opleiding tot Oefentherapeut-Mensendieck van de Hogeschool van Amsterdam. Het boek werd deze middag op een feestelijke manier gepresenteerd.

Gepubliceerd door  Faculteit Gezondheid 25 november 2021

Startdatum 02 nov