Centre of Expertise Urban Vitality

 

WRITIC-schoolbundel

Voor deze WRITIC-schoolbundel kunt u STAP-subsidie aanvragen. De WRITIC-schoolbundel bestaat uit het WRITIC-assessment, het WRITIC-groepsprogramma en 2 dagdelen coaching.

OVER

De WRITIC-schoolbundel bestaat uit twee scholingsdagen en 2 dagdelen coaching in kleine groepjes. De eerste scholingsdag gaat over het WRITIC-assessment. Het WRITIC-assessment evalueert of oudste kleuters startklaar zijn voor het leren schrijven. Op de scholingsdag leer je over de ontwikkeling van het meetinstrument en je oefent in het afnemen ervan. Lees hier meer informatie over het WRITIC-assessment .

De tweede scholingsdag gaat over het WRITIC-groepsprogramma. Het WRITIC-groepsprogramma is ontwikkeld voor kinderen die op basis van het WRITIC-assessment nog niet startklaar zijn voor het leren schrijven in groep 3. Het groepsprogramma duurt tien weken, waarin oefensessies in de klas worden vormgegeven door de kindertherapeut, herhalingsessies door de leerkracht en ook ouders worden actief betrokken. Op de studiedag leer je over het waarom, hoe en wat van het groepsprogramma. Na deze dag kun je aan de slag met het groepsprogramma in de praktijk. Lees hier meer informatie over het WRITIC -groepsprogramma .

Naast de twee scholingsdagen zit in de WRITIC-schoolbundel ook 2 dagdelen coaching. In groepjes van maximaal 4 deelnemers gaan we aan de slag met implementatie van het WRITIC-assessment en het WRITIC-groepsprogramma. De inhoud van deze dagdelen wordt afgestemd op de behoefte van de deelnemers. Hierbij kunnen vragen aan de orde komen betreffende afname van het WRITIC-assessment, interpretatie van de resultaten van het WRITIC-assessment en het vormgeven van het WRITIC-groepsprogramma. Ook kunnen we aandacht besteden aan vergoedingsmogelijkheden en hoe de kindertherapeut deze producten aan kan bieden in de praktijk. De dagdelen worden gepland in overleg met de groep binnen 6 maanden na de laatste studiedag.

Lees meer over WRITIC

VOOR WIE

De cursus is bestemd voor kinderergotherapeuten, kinderfysiotherapeuten, kinderoefentherapeuten en speciale leerkrachten uit het basisonderwijs.

CURSUSMATERIAAL

Je ontvangt het studiemateriaal bij aanvang van de cursus. De studiematerialen bestaan uit de manual van het WRITIC-assessment, de manual van het WRITIC-groepsprogramma (met bijhorende materialen), en sheets/handouts.

DOCENTEN

Liesbeth de Vries is ergotherapeut in eigen praktijk: Ergotherapie en meer. Ze studeerde in 2003 af aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en rondde in 2009 de European Masters of Science in Occupational Therapy af. Voordat ze haar eigen praktijk startte, werkte ze als ergotherapeut in het Radboudumc in Nijmegen en bij de kinderrevalidatie in het UMCG- CVR locatie Beatrixoord in Haren. Sinds 2009 is zij als onderzoeker betrokken bij de ontwikkeling van de WRITIC.

Margo van Hartingsveldt is opleidingsmanager en lector Ergotherapie aan de Hogeschool van Amsterdam. In 2014 promoveerde zij op het proefschrift ‘Ready for handwriting? Development of the Writing Readiness Inventory Tool In Context (WRITIC) for kindergarten children in the prewriting phase’ aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Na haar opleiding heeft zij meer dan 25 jaar op verschillende plekken als kinderergotherapeut gewerkt.

CURSUSDATA EN LOCATIE

De cursusdagen worden op het Nicolaes Tulphuis georganiseerd en vinden plaats op de volgende data:

  • Studiedag WRITIC-assessment: donderdag 13 oktober
  • Studiedag WRITIC-groepsprogramma: donderdag 3 november
  • De data en locatie van de coaching worden in overleg gepland.

KOSTEN EN ACCREDITATIE

De kosten van de WRITIC-schoolbundel zijn €1000,-. De kosten zijn inclusief de studiematerialen, koffie, thee en lunch. Accreditatie is aangevraagd.

Voor deze cursus kun je STAP-budget aanvragen.

Om STAP-budget aan te vragen heb je een STAP-aanmeldbewijs nodig. Neem daarvoor contact met ons op via writic@hva.nl.

Wil je tijdig je STAP-aanmeldbewijs ontvangen? Lees dan goed de deadlines voor inschrijving voor de cursus en het aanvragen van het STAP-aanmeldbewijs;

Voor meer informatie over STAP, zie hva.nl/stap en uwv.nl/stap .

Algemene cursusvoorwaarden

Je hebt 14 dagen bedenktijd vanaf de datum dat je je hebt aangemeld voor een opleiding, cursus, workshop of training van de Hogeschool van Amsterdam. Bekijk hier alle cursusvoorwaarden .

CONTACT

Heb je vast vragen over de WRITIC Schoolbundel? Neem dan contact op via writic@hva.nl .

6 juli 2022