Hogeschool van Amsterdam

Urban Vitality

 

Leergang Specialisatieprogramma Oefentherapie

Wil jij je na je Bachelor verder specialiseren in een specifieke doelgroep? Bijvoorbeeld kinderen of ouderen? Kies dan voor het Specialisatieprogramma Oefentherapie en verkrijg een aantekening in het Beroepsregister. Een specialisatie verscherpt je professionele identiteit en draagt bij aan je professionele ontwikkeling en loopbaan ambities.

OVER

De verschillende specialisatierichtingen staan beschreven in de beroepsprofielen op de website van de Vereniging voor Oefentherapeuten.

VOOR WIE

Oefentherapeuten met een bachelor diploma.

WAT LEER JE

Als zorgprofessional op bachelor niveau ben je vakbekwaam, kan je goed samenwerken en heb je lerend vermogen. In het Specialisatieprogramma Oefentherapie verdiep je deze competenties in de richting van de gekozen specialisatie in een passende (leer-)werkomgeving.

► De actuele specialisatierichtingen zijn: Kinderen, Bekken, Geriatrie & Revalidatie en Psychosomatiek.

► Met het Specialisatieprogramma kun je in een jaar je aantekening in het beroepsregister behalen.

PROGRAMMA

Het post-hbo onderwijs in het Specialisatieprogramma heeft een actuele didactische visie gebaseerd op (werk)ervaringsleren. Centraal staan: samenwerken, presenteren, reflecteren en regie nemen over je professionele ontwikkeling. Het onderwijs vindt veelal plaats in werkgroepen met ruimte voor: discussie, instructie, presentatie en intervisie. Daarnaast krijg je ook een aantal hoorcolleges en werkcolleges. Deze volg je tezamen met studenten uit andere routes.

Het Specialisatieprogramma bestaat uit 2 modules (een module duurt 5 maanden). De modules starten in september en februari. Je kunt module 1 en module 2 aaneensluitend of separaat volgen. Echter wel binnen een periode van uiterlijk 2 jaar.

TOELATINGSEISEN

  • Je bent oefentherapeut volgens de Wet BIG.
  • Je hebt een bachelor diploma.
  • Je hebt minimaal 1 jaar werkervaring als oefentherapeut.
  • Je hebt een eigen werkpraktijk op het vakgebied van de oefentherapeut van minimaal een halve werkweek met minimaal een werkdag in de gekozen specialisatierichting.
  • In de eigen werkpraktijk werk je samen met professionals die reeds gekwalificeerd zijn in de gekozen specialisatierichting, dit kun je aantonen middels referenties.
  • Je hebt het DTO certificaat behaald (Directe Toegankelijkheid Oefentherapie).
  • Je hebt een registratienummer in het Kwaliteitsregister Paramedici en bent 'kwaliteitsgeregistreerd'.

INSCHRIJVEN

Je start met een intakegesprek waarin het onderwijsprogramma, de toelatingseisen en de inschrijfprocedure toegelicht worden. Tijden de intake bespreken we of je werkplek en de aard van je werkzaamheden voldoende basis bieden voor het succesvol kunnen doorlopen van het Specialisatieprogramma Oefentherapie. De periode voor intake en inschrijving beslaat minimaal 1 maand.

Meld je aan via het inschrijfformulier voor een intakegesprek voor het Specialisatieprogramma Oefentherapie.

CURSUSDATA

Het Specialisatieprogramma start in september en februari.

  • September tot februari
  • Februari tot juli

De lesdagen zijn ongeveer tweewekelijks en vallen op maandag.

KOSTEN

De kosten voor het Specialisatieprogramma Oefentherapie bedragen in totaal 2.470,- euro (1.235,- euro per module).

Je hebt 14 dagen bedenktijd vanaf de datum dat je je hebt aangemeld voor een cursus of workshop. Op het Specialisatieprogramma Oefentherapie zijn de algemene voorwaarden van de HvA van toepassing

Bekijk alle cursusvoorwaarden.

DIPLOMA

De HvA verstrekt een certificaat per module. De twee certificaten en je opgebouwde portfolio leg je ter toetsing voor aan de VvOCM. De VvOCM besluit over toekenning van de aantekening in het beroepsregister.

ACCREDITATIE

Accreditatie wordt aangevraagd.

CONTACT

Neem voor vragen contact op met hoofd opleiding Oefentherapie via: t.a.winters-prins@hva.nl.

Gepubliceerd door  Urban Vitality 19 mei 2021