Hogeschool van Amsterdam

Urban Technology

Knowledge Mile Boiling

De Knowledge Mile Boiling is een initiatief van WETHECITY

28 apr 2015 10:00 | Urban Management

Knowledge Mile Boiling is dé munitiekamer voor ongeduldige initiatiefnemers zoals jij. Omdat je als geen ander weet hoe je de stad van een 'kleurtje' moet voorzien, willen we je uitdagen om een tof idee te pitchen op Knowledge Mile Boiling #1!

De avond vind plaats op donderdag 4 juni in een spectaculaire en intieme Bubble midden op de Wibautstraat. Hieronder staat Boiling uitgelegd in 5 stappen en daaronder vind je info over het aan te leveren A4'tje. Daarnaast vind je via deze website ( http://www.knowledgemile.org) wat meer info over de Knowledge Mile en kun je op Facebook alvast aangeven dat je erbij bent)

Knowledge Mile Boiling in vijf stappen

  1. tot 30 april kun je een A4'tje mailen met een kleurrijk idee voor de Knowledge Mile (Wibaut- en Weesperstraat). Uit de ideeën worden er vier geselecteerd door het 
  2. op de avond zelf doneren Knowledge Mile Boiling bezoekers tien euro. Zij krijgen daarvoor een stevig soepje en stemrecht.
  3. het eerste uur pitchen vier ongeduldige initiatiefnemers (wellicht jullie) hun idee voor de Knowledge Mile.
  4. het tweede uur neemt iedereen een soepje en vullen de bezoekers hun stembiljet in dat bestaat uit een Votingpoint (stemmen), Tippingpoint (tips en contacten delen) en Boilingpoint (meehelpen). Het initiatief met de meeste stemmen gaat naar huis met al het opgehaalde geld dat wordt verdubbeld door Amsterdam Creative Industries Network.
  5. de volgende dag krijgen alle pitchers een mailtje met tips, contacten en helpende handen. Daarnaast maken alle pitchers deel uit van het Boiling Collectief dat weer vier ideeën selecteert voor de volgende Boiling.

Het begint met een A4'tje

We willen het zo makkelijk mogelijk maken om mee te doen en vragen je dus enkel om een A4'tje met je idee voor de Knowledge Mile (Wibaut- en Weesperstraat). Hou daarbij rekening met de volgende punten:

  •  hoe concreter, hoe beter;
  • lever je idee uiterlijk 30 april (en liefst eerder) in  je publiek bestaat voornamelijk uit enthousiaste Amsterdamse ondernemers, bewoners en studenten;
  • het idee moet binnen 3 maanden voor ongeveer 1500 euro gerealiseerd kunnen worden;
  • we moedigen aan om 'beyond' geld te vragen (denk aan materiaal, handjes, ruimte etc.).  

Lees meer over de Knowlegde Mile Boiling in bijgaande artikel uit het Parool