Hogeschool van Amsterdam

Urban Technology

Get Real!

Leegstand aanpakken tijdens de ‘Week van het Lege Gebouw’

8 jun 2015 00:00 | Faculteit Techniek

In het sinds 2006 leegstaande La Cascade in Amsterdam Sloterdijk vindt de ‘Week van het Lege Gebouw’ plaats van 4 juni tot en met 8 juni 2015. Een week lang wordt er al in groepsverband gewerkt aan plannen voor een leegstaand gebouw met studenten en docenten van verschillende opleidingen uit heel Nederland.

Vanuit verschillende invalshoeken werd er tijdens de ‘Week van het Lege Gebouw’ gereflecteerd, ontwikkeld, gerekend en getekend. Omdat leegstandsproblematiek in de praktijk nieuwe denk- en samenwerkingsvormen vereissen, zijn er  tijdens de ‘Week’ uiteenlopende opleidingen samengebracht om de realiteit, de betekenis en de potentie van een plek zichtbaar te maken en vanuit daar plannen te ontwikkelen.

Afsluiting met presentaties van oplossingen voor leegstand en aansluitend debat met expertpanel
Vanavond wordt de ‘Week van het Lege Gebouw’ afgesloten met een aantal eindpresentaties van het werk van de studentengroepen, die vijf dagen lang aan oplossingen hebben gewerkt voor La Cascade en Amsterdam Sloterdijk.

Vanaf 16.00u zijn de presentaties te bekijken en om 17.00u pitchen de studenten hun plannen en ideeën. Hierop wordt gereageerd door een panel van experts met om 17.00u korte pitches en een paneldiscussie met diverse gasten waaronder Frank Suurenbroek (Lector Bouwtransformatie, Hogeschool van Amsterdam), Gerben van Dijk (De Bouwcampus / H-Team), Madeleine Maaskant (Directeur Academie van Bouwkunst Amsterdam), Pieter Dijckmeester (Projectdirecteur Rijksvastgoedbedrijf) Aart Oxenaar (Directeur Monumenten en Archeologie, Gemeente Amsterdam) en Kim Tuin (Voormalig directeur TrouwAmsterdam en toekomstig directeur NDSM-Werf)

Gratis toegang!

Locatie: La Cascade (de case study voor de Week van het Lege Gebouw 2015), Condensatorweg 54, Amsterdam-Sloterdijk (5 min. lopen vanaf Station Sloterdijk).

Nieuwsgierig naar meer? Klik dan snel hier voor meer informatie.