Hogeschool van Amsterdam

Urban Technology

dhr.  W.T. Meys (Wouter)

Onderzoeker
Telefoon:
0621156717
Email:
w.t.meys@hva.nl
Werkadres:
Benno Premselahuis, Rhijnspoorplein 1, 1091 GC Amsterdam
Postadres:
Postbus 40,1000 AA Amsterdam
Kamernummer:
04A11

Wouter Meys MSc is docent/onderzoeker bij het lectoraat Visual Methodologies van Kenniscentrum Create-IT.

Specialisatie

Binnen de Hogeschool van Amsterdam houd Wouter Meys zich bezig met project die rondom data in de stad gaan. Met name de onderwerpen hoe we bewoners en organisaties handelingsperspectief op data kunnen geven vind Wouter Meys zeer interessant. Dit doet Wouter momenteel op verschillende plekken binnen de HvA en is daarbij voornamelijk actief binnen de thema’s van energytransitie, circulaire economie en stedelijke vergroening.

Motivatie

Wouter vind het belangrijk een impact in de stad kan maken. Dit doet hij door samen met organisaties en bedrijven te kijken hoe we nieuwe kennis kunnen genereren. Hij heeft daarin heel bewust gekozen voor toegepast onderzoek en vind het fijn om academische kennis te vertalen en te testen naar concrete cases en oplossingen voor bewoners, bedrijven en organisaties.

Huidige onderzoeksprojecten

Wouter Meys werk momenteel als track owner aan Data Driven transformations binnen de Digital Society School (DSS). Daarnaast werkt Wouter Meys aan de volgende projecten:

-EMPOWER2.0; Een Europees project waarbij een toolkit wordt ontwikkeld waarmee regionale autoriteiten ondersteund worden rondom de energietransitie.

-Design for a Circulair Economie; Onderzoeksproject rondom Waardentransparantie in het ontwerp van digitale platformen voor duurzame en sociale buurten.

Huidige onderwijsactiviteiten

Binnen de DSS en het Citizen Data lab, begeleid ik met name afstudeerders. Tevens ben ik binnen de opleiding CMD en HBO-ICT actief in de rol van opdrachtgever.

Opleiding

Wouter Meys is in 2012 afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam in Information Studies met een specialisatie in Human Centered Multimedia.

Meer weten? Neem gerust contact op via w.t.meys@hva.nl.