Urban Governance and Social Innovation

Corona legde vergrootglas op verschillen tussen precairen en werkenden

Web

Bijstandsgerechtigden, ook degenen met parttime werk, hadden tijdens de pandemie nog minder dan anders het idee grip te hebben op hun leven, werk en inkomen. HvA-onderzoekers Judith Elshout en Hafid Ballafkih pleiten voor verbetering van hun arbeidsmarktpositie.

De coronapandemie hield ons de afgelopen twee jaar in de greep. We kennen allemaal de beelden en verhalen van mensen die thuis moesten werken en mensen die dat niet konden. Het maakte de kloof tussen verschillende groepen in de samenleving goed zichtbaar.

Onderzoek onder bijstandsgerechtigden en professionals in het hoger onderwijs tijdens de eerste golf van de pandemie, maakt deze kloof nog beter zichtbaar. Vooral verschillen in ervaren welbevinden, regie, autonomie en toekomstperspectief kwamen hierbij aan het licht.

Referentie Elshout, J., & Ballafkih, H. (2022). Corona legde vergrootglas op verschillen tussen precairen en werkenden. Web publication or website, Socialevraagstukken.nl. https://www.socialevraagstukken.nl/corona-legde-vergrootglas-op-verschillen-tussen-precairen-en-werkenden/
Gepubliceerd door  CAREM 24 mei 2022

Publicatiedatum

mei 2022

Publicaties:

Research database