Urban Governance and Social Innovation

Er is behoefte aan allround en integrale denkers

Testimonial

Hetty Politiek

Bij uitvoeringsvraagstukken in de wijken is het heel belangrijk dat je meerdere talen weet te spreken. Dat je bijvoorbeeld niet alleen mooie tekeningen van gebouwen maakt, maar ook snapt wat bewoners en gebruikers voor gevoel krijgen bij zo’n gebouw, de inrichting van een wijk of straat. Of aan wat voor soort voorzieningen ze behoefte hebben. We hebben bij de overheid dus behoefte aan allround, integrale denkers.

Bij Urban Management van de HvA leren studenten al in het curriculum verschillende competenties. Daardoor zijn ze voor ons goed inzetbaar en kunnen ze effectiever aan de slag.

Hettie Politiek - programmamanager wijkaanpak gemeente Amsterdam

Vanuit die motivatie heb ik vanaf het allereerste begin als potentiële opdrachtgever meegedacht met de adviesraad Urban Management.

Bij Urban Management van de HvA leren studenten al in het curriculum verschillende competenties. Daardoor zijn ze voor ons goed inzetbaar en kunnen ze effectiever aan de slag. Ze hebben vanuit meerdere visies leren denken, zijn in staat om verbindingen te leggen, over hun schutting heen te kijken. Bovendien weten ze dat je samen sterker staat en je dus moet streven naar win-winsituaties. Dergelijke vaardigheden en competenties worden sowieso steeds relevanter in het werkveld. Dat is de kracht van Urban Management.