Urban Governance and Social Innovation

Right to Challenge in Amsterdam

Reinventing Tourism

Evenement

Op woensdag 9 juni organiseert het Centre of Expertise, Urban Governance and Social Innovation (UGSI) in samenwerking met Pakhuis de Zwijger een event over enkele lessen rondom het uitdaagrecht of 'right to challenge', zoals deze in een experimentele leeromgeving in Amsterdam wordt vormgegeven. Het Right to Challenge is een belangrijke ontwikkeling voor innovaties op het gebied van democratisering en samensturing, centrale thema's voor de projecten ABCitiEs en Toekomstbestendig Evenwicht. Ook staan ze hoog op de agenda voor de gemeente Amsterdam (directie Economische Zaken en team democratisering), die de handen ineen slaan voor dit event.

Plein 40-45 Amsterdam

De livestream biedt gelegenheid voor uitwisseling van ervaringen, ook uit andere landen. De voertaal is Engels, maar vragen kunnen in het Nederlands worden gesteld.

Tijd Programma

16.00

Welkom en introductie door Natasja van den Berg

16.05

Interview met Rutger Groot Wassink (Gemeente Amsterdam) Waarom heeft de Gemeente Amsterdam het Right to Challenge omarmd?Welke uitdagingen hoopt de stad hiermee aan te gaan?

16.20

Interview met Machteld Combe (gemeente Amsterdam) en Redouan Boussaid (Stadsmaker Plein 40-45) Wat is er al bereikt met Right to Challenge in de stad, en in het bijzonder met het Zero Waste Lab op Plein 40-45? Wat zijn belangrijke uitdagingen?

16.45

Interview Stan Majoor (directeur CoE Urban Governance and Social Innovation) en Joachim Meerkerk (onderzoeker Coordinatie Grootstedelijke vraagstukken) Wat is de rol van de Hogeschool van Amsterdam en andere stakeholders in dit proces?Hoe kunnen stakeholders van elkaar leren om de Right to Challenge en (bottom-up) stedelijke collectieve actie te verbeteren?

17.10

Interview John Grin (hoogleraar Beleidswetenschappen UvA) en Ines Balkema (expert Implementatierecht/right to challenge Rotterdam) Wat weten we al over Right to Challenge in de literatuur en andere steden?Wat kunnen belangrijke lessen zijn voor de gemeente Amsterdam?

Schrijf je in middels de button onderaan de pagina en dan zien we u graag op woensdag 9 juni.

Gepubliceerd door  Urban Governance 3 juni 2021

Startdatum 09 jun