Hogeschool van Amsterdam

Urban Governance and Social Innovation

23 mei tot en met 3 juni vindt het Reinvent Tourism festival plaats, geheel online. Dit biedt gelegenheid om binnen de stad maar ook ver buiten 's lands grenzen innovatieve voorbeelden van 'reinventing tourism' te ervaren, die wij ook in Amsterdam kunnen toepassen. Zo hopen we een echte festivalervaring te ontwikkelen en tegelijkertijd de diepte van een mini-conferentie te bereiken.

Het projectteam Toekomstbestendig Evenwicht nodigt jullie graag uit om deel te nemen aan het festival, dat geheel in het licht staat van het ontdekken en ontwikkelen van een inclusief en toekomstbestendig toerisme. Inclusief, omdat we ons richten op een betrokken vorm van toerisme, een denkproces waar de verschillende belanghebbenden aan bijdragen - bewoners, bezoekers, ondernemers, gemeente; toekomstbestendig, omdat we op zoek gaan naar manieren om toerisme als duurzame beleving te ontwikkelen.

De huidige situatie - waarbij toeristen grotendeel fysiek ontbreken - zien we gedurende het festival als een leeromgeving voor innovatieve voorbeelden van en experimenten met hoe inclusief en toekomstbestendig toerisme vormgegeven kan worden.

Wat is er te doen

Graag brengen we een aantal activiteiten specifiek onder de aandacht:

  • Waar zullen we zondag naar toegaan? Wat dacht je van Suriname! Op zondag 24 mei een middagprogramma, met
    • van 13.30-15u een virtuele tour op twee locaties. We gaan met gidsen op bezoek in hun eigen dorp Dan 200 km diep in de jungle waar de Saramakaners marrons leven in oude tradities. Daarnaast maken we ook een wandeling over de prachtige plantage Frederiksdorp met een gedeeld cultureel en historisch verleden en heden.
    • van 17-18u een dieptegesprek om te reflecteren over de ervaringen van de virtuele tour en hoe we deze kunnen toepassen in of vertalen naar onze eigen Amsterdamse context.

De tour is zo ingericht dat de bezoeker (afhankelijk van het aantal deelnemers) wordt betrokken in de setting en de geschiedenis, niet alleen niet alleen maar bekijkt en aanhoort. Dus: reflecteren over je eigen rol in en verhouding tot de beleving, en de mogelijkheden voor een duurzamer en meer betrokken toerisme met en voor bewoners. In samenwerking met Tours that Matter en Stichting Cultureel Erfgoed Suriname Nederland.

Geef je voor deze tour op bij Mike.

Tours that Matter is inviting you to a scheduled Zoom meeting. Join Zoom Meeting https://zoom.us/j/99020487796 Meeting ID: 990 2048 7796 One tap mobile +19292056099,,99020487796# US (New York) +13017158592,,99020487796# US (Germantown) Dial by your location +1 929 205 6099 US (New York) +1 301 715 8592 US (Germantown) +1 312 626 6799 US (Chicago) +1 669 900 6833 US (San Jose) +1 253 215 8782 US (Tacoma) +1 346 248 7799 US (Houston) Meeting ID: 990 2048 7796 Find your local number: https://zoom.us/u/acLs7SXPL

  • Vrijdagavond op de wallen: Een totaal andere context met een vergelijkbare insteek, namelijk op vrijdag 29 mei 17-18u een virtuele tour over de Wallen met een horeca ondernemer en een sexwerker. Doel is meebeleven - op een moment dat de wallen vrijwel verlaten zijn - hoe het is om daar te werken en mee te denken waar een en ander naar toe zou kunnen gaan om het voor alle betrokkenen leefbaarder en werkbaarder te maken. In samenwerking met Tours that Matter en de NVKO.
  • Een co-creatie sessie op dinsdag 2 juni 13-15u waarin we in een aantal break-outs zullen reflecteren over innovatieve mogelijkheden - waaronder virtuele tours – en hoe die kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van nieuwe business modellen voor duurzamer en meer betrokken toerisme in en met de stad. In samenwerking met Hotelschool The Hague, de Untourist Movement, Centrum XL en Amsterdam City.
  • Een Research Carousel met pitches van verschillende onderzoekers over hun lopende projecten. Wat gebeurt er allemaal op dit onderwerp? Leer en ontdek. In samenwerking met de Hotelschool The Hague. Datum ntb.

Deelname aan deze events is voor onze partners en relaties gratis; graag registreren bij Jessica ovv je naam, organisatie, en aan welke events je wilt deelnemen; we zullen dan nader de tijd en de login gegevens sturen.

We hopen je tijdens het festival te zien!

Kijk op de festival website voor wat er nog meer geprogrammeerd staat - variërend van yoga vanuit dagelijks wisselende locaties zoals Nicaragua, Zuid Afrika, Mexico en Bali; expert sessies over De Grote Toekomst van Amsterdam; en een slotsessie in Pakhuis de Zwijger met Wethouder Everhardt.

Over het festival: "The Reinvent Tourism Festival brings together a diversity of people from within and beyond tourism - to engage in fun activities and discover new ways of tourism promoting global citizenship, sustainability and local values." Een initiatief van The Untourist Movement ism. partners waaronder de HvA.

Gepubliceerd door  Urban Governance 20 mei 2020

Datum

Startdatum 22 mei
Einddatum 02 jun