HvA United

ONDERWIJS MAAKT HET VERSCHIL!

Kansengelijkheid in het Nederlandse onderwijs

Evenement

Louise Elffers, veelgevraagd spreker en lector aan de HvA, verzorgt onze najaarslezing op 7 november in de Arenazaal van het Wibauthuis.

Sinds deze maand is Louise Elffers lid van de Staatscommissie Demografische Ontwikkelingen .

Louise is lector Kansrijke Schoolloopbanen in een Diverse Stad aan de HvA, onderwijswetenschapper aan de UvA en directeur van het Kenniscentrum Ongelijkheid. Haar eerste boek De bijlesgeneratie werd zeer lovend gerecenseerd in de landelijke pers (**** de Volkskrant, **** NRC, non-fictie boek van het jaar in Trouw) en in vakbladen voor het onderwijs. Haar laatste boek Onderwijs maakt het verschil, over kansenongelijkheid, presenteerde zij juni 2022.

Louise nam ook deel aan het programma Scheefgroei (2021, BNN/VARA met Jeroen Pauw).

Kansengelijkheid in het onderwijs: het lijkt een breed gedeeld ideaal. Maar wat bedoelen we er precies mee? En hoe staat het ervoor in het Nederlandse onderwijs? Louise Elffers laat zien hoe achter het gedeelde streven naar kansengelijkheid uiteenlopende, soms zelfs tegengestelde opvattingen schuilgaan. Ze schept orde in de conceptuele chaos en neemt vervolgens het Nederlandse onderwijs de maat. Hoe (on)gelijk zijn de kansen hier? En wat moet er gebeuren om het ideaal van kansengelijkheid in de praktijk te brengen? Een urgent boek over de belangrijkste opgave in het Nederlandse onderwijs van dit moment.

Programma

15:00 - 15:30 - inloop
15:30 - 16:30 - Lezing Onderwijs maakt het verschil door Louise Elffers
16:30 - 18:00 - drankje en hapje

Locatie

Arenazaal 01B05 in het Wibauthuis, Wibautstraat 3B

Aanmelden

Stuur een e-mail naar Afien Nap

9 maart 2023

Datum

Startdatum 07 nov 2022

Tijd

15:00 - 18:00 uur

Contact