HvA United

Artificiele Intelligentie

Is de computer ons te slim af?

Evenement

Gaan de ontwikkelingen echt zo snel? Wat is de impact van artificiële intelligentie op ons dagelijks leven? Wat zijn de dilemma’s waar we ons mee geconfronteerd zien?

Wetenschappers Bas Haring en Ben Kröse nemen ons mee in de wereld van Internet of Things: Niet alleen mensen zijn online, ook dingen. Denk aan lerende machines, sieraden, auto’s, de thermostaat en de koelkast. Ze vormen samen een groot ‘internet of things’ oftewel het internet der dingen.

Bas Haring is hoogleraar en schrijver van o.a. De IJzeren Wil over artificiële intelligentie en de filosofische vragen die daaraan gerelateerd zijn. Of hij daar ook antwoorden op kan geven …?  In ieder geval zal hij ons een algemene schets geven van artificiële intelligentie en de impact daarvan op ons dagelijks leven. Ook zal hij ons vertellen hoe je op een intelligente manier met filosofische vragen en dilemma’s om kan gaan. Hij gebruikt daar voorbeelden voor uit de dagelijkse praktijk.

Als HvA lector en hoogleraar richt Ben Kröse zich met zijn team binnen het Digital Life Centre op de technologie en het gebruik van systemen die ons kunnen bijstaan op de gebieden van gezonde lifestyle en de openbare ruimte.  Zij doen onderzoek naar sensoren en digitale informatie uit het dagelijks leven. Bijv. naar mogelijkheden om mensen met een visuele beperking te ondersteunen bij het ‘navigeren’ door de openbare ruimte. In deze lezing licht hij een aantal toepassingen in de dagelijkse realiteit toe.

Aanmelden: vòòr 1 november 2018 bij Afien Nap.

Locatie: Arenazaal (WBH 01B05 en WBH 01B17)
16.00-16.30 u Inloop met koffie en thee
16.30-17.30 u

Bas Haring en Ben Kröse over Artificiele Intelligentie in het algemeen en de praktische toepassingen in de gezondheidszorg.

Wij zijn vereerd dat Irene Sparreboom, decaan van de Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie deze bijeenkomst opent.

17.30-18.30 Napraten en borrel !

Gepubliceerd door  HvA United 3 oktober 2018