HvA United

Het inzetten van kennis en expertise bij onderwijsprojecten nationaal en internationaal !

Oud-collega’s Els Lips en Wietske Miedema delen vanuit hun praktijk hun enthousiasme en ervaringen met ons. Daarna schuiven we aan bij 'Kanen & Kijken bij de campus' om samen te eten op het Wibauthof.

Evenement

Doe op deze bijeenkomst inspiratie en ideeën op over mogelijkheden om je kennis in te zetten in onderwijsprojecten zowel op onderwijskundig – als ondersteunend gebied in Nederland of in het buitenland. En als je daarvoor zou kiezen waar zou je dan rekening mee moeten houden?

Els Lips werkt sinds 1999 als zelfstandig loopbaancoach, trainer en adviseur op het terrein van loopbaan- en organisatieontwikkeling. Van 1989 tot 2001 heeft Els in verschillende functies bij de HvA gewerkt.  In 2014 trok zij 3 maanden vanuit Edukans naar Ethiopië waar zij haar droom waar heeft kunnen maken. Els adviseerde o.a. de lokale Pabo bij het opzetten van een opleiding voor kleuterleidsters. In 2015 zag zij met eigen ogen dat 115 studenten met de opleiding zijn gestart. Deze kleuterleidsters zijn straks verzekerd van een baan en daarmee van een toekomst!

Wietske Miedema is leerpsycholoog en lerarenopleider. Tot 1 september 2015 heeft zij bij de HvA gewerkt als o.a. hoofddocent bij de Masteropleidingen. Zij startte in 2011 samen met collega Ton Plug een masteropleiding in Suriname en is nu opleider en coördinator Master of Education Teacher Training bij de Anton de Kom University in Paramaribo. Daarin studeren Surinaamse lerarenopleiders voor hun masterdiploma. Wietske is ook een van de oprichters van  VIA Marzano, een school voor 10 – 16 jarige leerlingen, die hopelijk in 2017 haar deuren mag openen.

Het programma 26 mei 2016:

15.15 – 15.30 uur  Inloop met koffie en thee, Wibauthuis, FLOORzaal (WBH 02A30),
Wibautstraat 3b, 1091 GH Amsterdam.
15.30 – 16.45 uur  Els Lips en Wietske Miedema delen hun ervaringen en zijn uiteraard bereid met ons in gesprek te gaan.
17.00 – 19.00 uur  ‘Kanen & Kijken bij de Campus’ Wibauthof, achter het Wibauthuis, vòòr café Fest.  Oude banden aanhalen en nieuwe banden smeden!

'Kanen & Kijken bij de Campus’ is een HvA activiteit. HvA United schuift alleen bij Kanen aan. Bij de foodtrucks van lokale leveranciers wordt gezond en ambachtelijk voedsel voor minder dan € 10 per gerecht geserveerd. Het eten is voor eigen rekening (contant betalen). Kijk   hier voor een impressie van vorig jaar !

Aanmelden voor 24 mei bij Afien Nap: a.n.h.nap@hva.nl
Wil je in verband met de catering in je aanmelding ajb laten weten of je alleen voor de themamiddag met Els en Wietske komt of voor het hele programma inclusief ‘Kanen en kijken bij de campus’?

Gepubliceerd door  HvA United 12 mei 2016