Wilma Scholte op Reimer verlaat de HvA

29 nov 2019 13:05 | Urban Vitality

Wilma Scholte op Reimer, decaan van de faculteiten Bewegen, Sport en Voeding (FBSV) en Gezondheid (FG) verlaat de Hogeschool van Amsterdam. Per 1 februari 2020 is zij benoemd tot lid van het College van Bestuur van de Hogeschool Utrecht. Dit besluit is vandaag bekendgemaakt.

Wilma Scholte op Reimer startte in 2007 bij de HvA in de rol van opleidingsmanager Verpleegkunde en lector Evidence Based Nursing. Ze werd decaan van de faculteit Gezondheid in 2015, en nam vanaf december 2016 daarnaast het decanaat op zich van de faculteit Bewegen, Sport en Voeding.

Scholte op Reimer is daarmee verantwoordelijk geweest voor het functioneren van twee faculteiten met in totaal 6.500 studenten, verspreid over zeven bacheloropleiding, een professionele master en een Europese wetenschappelijke master.

‘Ik kijk met heel veel plezier en voldoening terug op de afgelopen twaalf en een half jaar, en ben de HvA dankbaar voor de fantastische kansen die ik heb gekregen,’ aldus Scholte op Reimer.

In reactie zegt Huib de Jong, voorzitter van het CvB: ‘We zijn Wilma veel dank verschuldigd voor het vele goede werk dat ze voor de HvA heeft verzet. Zij heeft een belangrijke rol gespeeld bij het verbinden van de faculteiten Gezondheid en Bewegen, Sport en Voeding in het speerpunt Urban Vitality. Ook heeft zij bijgedragen aan de versterking van het onderwijs, door onderwijs en onderzoek verder met elkaar te verbinden. We wensen haar alle succes bij deze prachtige nieuwe uitdaging.’

Op korte termijn zal het CvB de procedure voor de opvolging van Wilma Scholte op Reimer in werking stellen. Dat gebeurt in nauwe samenspraak met het managementteam en medezeggenschap van de faculteiten Gezondheid en Bewegen, Sport en Voeding.