Hogeschool van Amsterdam

Topsport en Onderwijs

(Top)sport en onderwijs naar een hoger niveau brengen. Dat is de taak van het lectoraat Topsport en Onderwijs van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) en de Universiteit van Amsterdam (UvA). De andere belangrijke taak van het lectoraat is het verbinden van netwerken binnen de sportwereld, onderwijsinstellingen en onderzoeksinstituten.

In het kader van onderwijs en sportonderzoek organiseert het lectoraat Topsport en Onderwijs elk jaar de lezingenreeks ‘Kracht van Sport’ in samenwerking met het lectoraat Kracht van Sport. Daarnaast is het lectoraat verantwoordelijk voor het jaarlijkse sportsymposium van het Amsterdam Institute of Sport Science (AISS). Als directeur van AISS stuurt lector Cees Vervoorn het dagelijks management aan. Daarnaast leidt het lectoraat twee Erasmus+ onderzoeken over de combinatie topsport en studie (Dual Careers). Lector Cees Vervoorn stuurt, als projectleider, beide onderzoeksprojecten aan.

Topsport Academie Amsterdam (TAA)

Het lectoraat Topsport en Onderwijs creëert met de Topsport Academie Amsterdam (TAA) een zichtbaar topsportklimaat in het hoger onderwijs. De TAA biedt topsporters intensieve ondersteuning bij het combineren van een HvA-opleiding met trainingen en wedstrijden.

Netwerk sportonderzoek

Het lectoraat Topsport en Onderwijs speelt een belangrijke rol in de totstandkoming van de Nationale Kennisagenda Sport & Bewegen. Daarnaast is lector Cees Vervoorn het nationale ‘boegbeeld’ van de onderzoeksroute Sport en Bewegen binnen de Nationale Wetenschapsagenda (NWA). Zowel de Kennisagenda als de onderzoeksroute vormen het startpunt voor een betere samenwerking tussen hogescholen, universiteiten, sportorganisaties en overheid. Lector Cees Vervoorn werkt sinds kort als wetenschappelijk adviseur voor de Nederlandse Sportraad onder leiding van Michael van Praag.

Gepubliceerd door  Urban Vitality 6 september 2019

dhr.  C. Vervoorn (Cees)

Lector Topsport en Onderwijs

Tel: 0651072868
c.vervoorn@hva.nl
Bekijk profiel