Hogeschool van Amsterdam

Leren en Presteren in Sport

Onder grote mentale druk een complexe turnoefening uitvoeren of tijdens een basketbalwedstrijd een driepunter schieten. Het lectoraat Leren en Presenteren in Sport onderzoekt het perfectioneren van bewegingsvaardigheden onder verschillende omstandigheden.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Het lectoraat Leren en Presteren in Sport richt zich met name op het vrouwenbasketbal bij het Centrum voor Topsport en Onderwijs Amsterdam (CTO). Het onderzoeksteam ontwerpt slimme trainingsmethodes en analyseert de effectiviteit van de ontworpen methodes voor de schotprestaties van de basketbalsters. Bijvoorbeeld door het meten van het kijkgedrag via een speciale bril tijdens het schieten op de basket.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Onderzoek nieuwe sporten

Het lectoraat breidt mogelijk het onderzoeksgebied uit naar andere sporten en domeinen zoals zwemmen, honkbal, muziek en dans. Centrale onderzoeksvraag: Hoe traint een sporter of performer het beste zijn of haar bewegingsvaardigheden voor het bereiken van de wereldtop?

Field labs

Het wetenschappelijk praktijkonderzoek vindt plaats binnen field labs van het Amsterdam Institute of Sport Science (AISS); fysieke locaties in ‘het veld’ met unieke test- en meetfaciliteiten. Tot de sport field labs behoren bijvoorbeeld Sporthallen Zuid en het Sloterparkbad. 

Gepubliceerd door  Urban Vitality 13 januari 2020

dhr.  Dr. R. Oudejans (Raoul)

(bijzonder) Lector Leren en Presteren in Sport

Tel: 0205953400
r.oudejans@hva.nl
Bekijk profiel