Afscheidssymposium lector Marije Deutekom

Symposium

Op vrijdag 28 februari neemt Marije Deutekom met een symposium en borrel afscheid als lector Kracht van Sport bij de Hogeschool van Amsterdam en Hogeschool Inholland.

Marije gaat aan de slag als vestigings- en domeindirecteur Gezondheid, Sport en Welzijn bij Hogeschool Inholland Haarlem.

Marije kijkt graag met jou terug op haar tijd als lector en op de fijne samenwerking met alle partners. Tegelijkertijd is dit afscheid een mooi moment om één van de successen van het lectoraat, de oprichting van het Centrum Aangepast Sporten (groot) Amsterdam (CASA), te vieren.

Het symposium bestaat uit drie verdiepingssessies (zie toelichting hieronder) en een interview met Anneke van Zanen (voorzitter NOC*NSF) over het belang van onderzoek over aangepast sporten voor Amsterdam en Nederland.

Verdiepingssessies

Dr. Jasmijn Holla – senior onderzoeker Inholland en Reade centrum voor revalidatie & reumatologie

Jasmijn Holla doet praktijkgericht onderzoek naar de leefstijl en sportparticipatie van mensen met chronische ziektes of beperkingen. Zij is verbonden aan het lectoraat Kracht van Sport (HvA/Inholland) en bespreekt 3 mooie samenwerkingsprojecten binnen de onderzoekslijn Aangepaste Sport.

Jasmijn zit in de kerngroep van CASA AISS en is betrokken bij de projecten WHEELS (WHeelchair ExercisE and Lifestyle Study), D-ACT Wheel (from Data toACTtive lifestyle in Wheelchair users), SEDY (Sport Empowers Disabled Youth) 2, Sporten met reuma in de regio en TIPAS (Tailored Injury Prevention in Adapted Sports). Naast onderzoeker is zij docent aan de hbo-opleiding Sportkunde van Hogeschool Inholland.

Dr. Sonja de Groot - senior onderzoeker Reade centrum voor revalidatie & reumatologie

Bewegingswetenschapper Sonja de Groot richt zich met haar onderzoek op dwarslaesierevalidatie, inspanningsfysiologie, rolstoelaandrijftechniek- en configuratie, handbiken en aangepaste sport.

Sonja de Groot  is betrokken bij het onderzoek naar de HandbikeBattle, het WheelPower-project (optimaliseren vermogen van wedstijdatleten) en het onderzoek naar het ‘evidence-based’ maken van de classificatie van handbikers. Ze publiceerde meer dan 130 wetenschappelijke artikelen en is associate editor van het wetenschappelijke tijdschrift Spinal Cord.

Dr. Juultje Sommers - fysiotherapeut en onderzoeker Amsterdam UMC, locatie AMC, afdeling Revalidatie

Juultje Sommers vertelt tijdens haar sessie over de Post-ICU Challenge; een 5 km loop voor en met voormalige ic-patiënten. Vaak ervaren ic-patiënten na hun ontslag uit het ziekenhuis of in een latere fase lichamelijke, mentale en/of cognitieve problemen. Dit wordt ook wel het Post Intensive Care Syndroom (PICS) genoemd.

Zorgprofessonals hebben slechts beperkte kennis over PICS. Daarnaast krijgen ic-patiënten vaak geen gestructureerde (revalidatie)zorg na nun ontslag van de ic en uit het ziekenhuis. Met The Post-ICU Challenge vragen de organisatoren aandacht voor deze problematiek.

• 13.30-14.00        Ontvangst
  • 14.00-14.30        Opening door Huib de Jong (voorzitter CvB HvA) en Marije Deutekom
  • 14.30-15.45        Drie verdiepingssessies:
  • 15.45-16.00        Toespraak Simone Kukenheim – wethouder Zorg, Jeugd(zorg), Beroepsonderwijs en Sport
  • 16.00-16.15        Interview Anneke van Zanen – voorzitter NOC*NSF
  • 16.15-16.30        Afsluiting Geleyn Meijer (rector HvA) en Marije Deutekom en      ondertekening CASA appel
  • 16.30-18.00        Borrel

Pakhuis de Zwijger
Piet Heinkade 179
1019 HC Amsterdam

Parkeren en route

Aanmelden

Kun je niet de hele middag aanwezig zijn, maar wil je wel graag afscheid nemen van Marije? Kom dan gerust alleen naar de borrel. Je kunt je hieronder aanmelden voor het symposium (inclusief borrel) of alleen de borrel.

Gepubliceerd door  Faculteit Bewegen, Sport en Voeding 30 januari 2020