Slotbijeenkomst onderzoek: Boundary Spanners in actie

Donderdag 28 september 2023| 13.30 - 17.00 uur | Amsterdam

Evenement

Werk jij aan grootstedelijke vraagstukken en kom je daarbij steeds grenzen tegen tussen verschillende domeinen? Ben jij op zoek naar manieren om effectiever met die grenzen om te gaan? Kom dan op 28 september naar de slotbijeenkomst van het onderzoek ‘Boundary spanners in actie’. Tijdens deze unieke en creatieve middag gaan we aan de slag met nieuwe inzichten uit dit onderzoek en ontdek je een nieuw handelingsrepertoire om je effectiviteit als boundary spanner te vergroten.

Boundary spanners in actie

Boundary spanners zijn essentieel bij het overbruggen van domeingrenzen bij grootstedelijke vraagstukken zoals leefbaarheid, veiligheid, gebiedsontwikkeling, armoede enzovoort. Zij helpen om de verschillen te overbruggen die samenwerking moeilijk maken, zoals verschillen in sociale waarden en omgangsvormen die personen of groepen aanhangen, taal- en procedureverschillen tussen expertises, afdelingen en organisaties, of de effecten van de budgettaire inrichting op de machtsverhoudingen.

De afgelopen twee jaar volgden we tijdens het onderzoek ‘Boundary spanners in actie’ vijf verschillende project- en programmateams van professionals die in Amsterdam en Den Haag aan grootstedelijke vraagstukken werken. In deze slotbijeenkomst delen we de uitkomsten van dit onderzoek in de vorm van nieuwe inzichten en nieuwe handelingsmogelijkheden voor de boundary spanners, waarmee zij (nog) beter in staat zijn om grenzen te overbruggen bij het werken aan grootstedelijke vraagstukken.

Programma

13.30 uur Inloop
14.00 uur Welkom en introductie
14.10 uur

Expositie: Boundary spanners in actie, met kunstenaar David Passenier
(H)erkenning van grenzen en gangbare manieren van omgaan

14.45 uur Reflectie op onderzochte projecten en programma’s (vraaggesprek)
15.20 uur Workshop Boundary spanners in actie: Aan de slag!
16.15 uur Handelingsmogelijkheden
16.45 uur Afsluiting, vervolg, boekuitreiking
17.00 uur Borrel

Locatie

Benno Premselahuis | Amstelcampus
Ruimte: De Broedplaats
Rhijnspoorplein 1
1091 GC Amsterdam

Meer informatie

Klik hier voor meer informatie over het onderzoek 'Boundary spanners in actie'. Wil je meer informatie over deze bijeenkomst? Neem dan contact op met Gertjan de Groot of Jessica Schmitz.

Gepubliceerd door  Urban Governance 21 september 2023

Datum

Startdatum 28 sep

Tijd

13:30 - 17:00 uur

Locatie

Benno Premselahuis (BPH) | Amstelcampus

Rhijnspoorplein 1

1091 GC Amsterdam

020 595 4700