Kennisbijeenkomst ‘Op Weg naar Dekolonisatie binnen Participatie’

Hoe betrek je lokale gemeenschappen succesvol bij beleids- en besluitvorming?

Evenement

Vind maar eens een beleidsdomein waar ‘participatie volgens de lijnen van inclusie en diversiteit’ niet hoog op de agenda staat. Maar hoe zorg je er nu voor dat de stem van bewoners of cliënten niet wordt opgeslokt door formele participatie trajecten en logica’s? Op dinsdag 13 december neemt Wouter Pocornie ons tijdens deze interactieve workshop mee in de eigenzinnige en creatieve antwoorden die hij heeft gevonden op deze vraag.

Wouter Pocornie (architect, stedenbouwkundige, onderzoeker en gastdocent aan diverse hogescholen en universiteiten) doet tijdens de interactieve workshop ‘Op Weg Naar Dekolonisatie binnen Participatie’ zijn ideeën over het belang van (sociale) geschiedenis en het vinden van alternatieve talen en media uit de doeken.

Verplichte maar vooral inspirerende kost voor eenieder die in onderzoek of onderwijs met participatie, inclusie en diversiteit bezig is. Ontdek waarom Wouter deze begrippen juist probeert te vermijden, en welke inzichten en werkwijzen daarmee juist mogelijk worden.

We nodigen jou van harte uit

Met onze kennisbijeenkomsten willen we als CoE UGSI bijdragen aan nieuwe denk- en werkwijzen over het samen vormgeven aan de stad. Hoe doen we dat op een meer rechtvaardige manier? We nodigen je daarom van harte uit voor deze workshop.

Meld je per e-mail aan via onderstaande knop of urbangovernance@hva.nl:

Gepubliceerd door  Urban Governance 23 november 2022

Datum

Startdatum 13 dec

Tijd

13:00 - 14:30 uur

Contact

Wouter Pocornie

Locatie

Amstelcampus

Wibautstraat 1 - 5

1091 Amsterdam

020 599 5555