Positive Energy Districts Conference

Ervaringen en richtlijnen voor ontwerp en implementatie van energiepositieve wijken

Evenement

In Positive Energy Districts (PED’s) wordt op een integrale manier toegewerkt naar een klimaatneutrale gebouwde omgeving. Om ervaring uit te wisselen, ideeën te delen en nieuwe inzichten op te doen over deze energiepositieve wijken vindt op 23 en 24 juni de Europese conferentie over 'Positive Energie Districts' plaats op de Hogeschool van Amsterdam. De twee dagen durende conferentie bestaat uit lezingen, workshops en bezoeken aan energiepositieve wijken (in wording) in Amsterdam.

Programma

De eerste dag draait om de uitdagingen waar beleidsmakers mee te maken krijgen bij het werken met PED’s. Met als sprekers o.a. Renée Heller, lector Energie en Innovatie aan de Hogeschool van Amsterdam en Peter Rathje, CEO ProjectZero.

Excursies

Aansluitend zijn er excursies naar verschillende wijken in Amsterdam waar al verschillende stappen zijn gezet om energiepositief te worden. Bekijk hieronder de video over de excursies.

De tweede dag gaat over cross-disciplinaire benaderingen voor PED’s: hoe kunnen verschillende onderzoeksgebieden bijdragen? Welk onderzoek is nodig? Hoe zal het concept ‘PED’ zich de komende jaren ontwikkelen? Vanwege het internationale karakter van de conferentie is de voertaal Engels.

Onderzoeksproject ATELIER

De conferentie relateert aan het onderzoeksproject ATELIER waar vanuit de HvA Centres of Expertise Urban Technology en Urban Governance and Social Innovation aan wordt meegewerkt. ATELIER is een door de EU gefinancierd Smart City-project met als doel het creëren en repliceren van Positive Energy Districts (PED's). Amsterdam heeft als een van de deelnemende steden een subsidie gekregen voor het realiseren van een ‘energiepositieve wijk’ in Buiksloterham, een nieuwe wijk waar bewoners en gebouwen zelf duurzame energie opwekken.

16 juni 2022

Startdatum 23 jun