Online Slotevent ABCitiEs

UItgezonden vanuit Manchester

Evenement

In Europese steden bundelen lokale belanghebbenden op nieuwe manieren hun krachten en vormen ze collectieven om bedrijfsgroei en -innovatie te stimuleren en een aantrekkelijker ondernemingsklimaat te creëren.

Area Based Collaborative Entrepreneurship (ABCE) betekent dat lokale belanghebbenden samenwerken en actie ondernemen om hun plek te verbeteren. Denk hierbij aan mede-investeren in voorzieningen of technologie, het gezamenlijk vermarkten van hun stadsdeel, het verbeteren van de gedeelde openbare ruimte, etc. De waarde van dergelijke collectieven wordt steeds meer erkend door de lokale overheid en er worden beleidsmaatregelen ontwikkeld om deze initiatieven te stimuleren. De pandemie toont aan dat de waarde van deze praktijk steeds belangrijker wordt. De lokale bevolking staat nu centraal in hoe plaatsen kunnen herstellen en opbloeien in een post pandemische wereld.

Door systematisch lokale lessen vast te leggen, kritieke succesvoorwaarden te identificeren en deze zowel lokaal als met projectpartners in regio's in Europa te delen, trachtte het ABCitiEs-project samenwerking in het lokale beleid verder te verankeren, terwijl het tegelijkertijd best practice-benaderingen voor de implementatie ervan ontwikkelde en deelde.

Bij dit project zijn vijf Europese stedelijke regio's betrokken: Amsterdam, Athene, Manchester, Vilnius en de agglomeratie Varazdin-Cakovic (Kroatië). Alle regio's hebben voorbeelden van goede en slechte praktijken als het gaat om samenwerking met lokale belanghebbenden en hebben dit project geïnitieerd om ervaringen te delen en diepere inzichten te verwerven om effectievere beleidsinstrumenten te ontwikkelen. Dit evenement markeert de afsluiting van het project en biedt partners de gelegenheid om de voortgang te belichten die de afgelopen drie jaar is geboekt. Bekijk de agenda van het event hier >

9 februari 2022

Datum

Startdatum 23 feb

Tijd

11:00 - 15:30 uur