Boekpresentatie Louise Elffers

Onderwijs maakt het verschil

Evenement

Op maandag 16 mei presenteert lector Kansrijke Schoolloopbanen in een Diverse Stad Louise Elffers haar nieuwe boek ‘Onderwijs maakt het verschil’, in Pakhuis de Zwijger. In haar nieuwe boek buigt Elffers zich over de kansengelijkheid in het onderwijs.

Kansengelijkheid in het onderwijs: het lijkt een breed gedeeld ideaal. Maar wat bedoelen we er precies mee? En hoe staat het ervoor in het Nederlandse onderwijs? Louise Elffers laat zien hoe achter het gedeelde streven naar kansengelijkheid uiteenlopende, soms zelfs tegengestelde opvattingen schuilgaan.

Ze schept orde in de conceptuele chaos en neemt vervolgens het Nederlandse onderwijs de maat. Hoe (on)gelijk zijn de kansen hier? En wat moet er gebeuren om het ideaal van kansengelijkheid in de praktijk te brengen? Onder leiding van schrijver Abdelkader Benali gaan we naar aanleiding van het boek in gesprek met docenten, schoolleiders, ervaringsdeskundigen en beleidsmakers.

Gepubliceerd door  Urban Education 9 mei 2022

Startdatum 16 mei