Entrepreneurship College - SDG #15 Edition

SDG 15: Life on land

Evenement

Ontbossing en verwoestijning tasten de levens van miljoenen mensen verspreid over de hele wereld aan. SDG 15 wil dat in 2020 bebossing is toegenomen, zoetwater- en aardse ecosystemen moeten worden beschermd en woestijnvorming moet worden tegengehouden. Wat betekent dit precies? En hoe kan je als ondernemer aan de slag om een steentje bij te dragen? Een expert zal tijdens dit college de goal inhoudelijk uitleggen en een ondernemer legt uit hoe hij/zij met deze goal bezig is en waarom dit zo belangrijk is.

Elk ondernemerschapscollege is toegewijd aan een van de duurzame ontwikkelingsdoelen. Onze missie is om de doelen te introduceren aan iedereen die gemotiveerd is om een positieve bijdrage te leveren om de wereld een beetje beter te maken door middel van ondernemerschap.

Voor ieder college nodigen wij een expert uit om een van de doelen uit te leggen, inzicht te geven in waarom er dringende verandering nodig is en wat de gevolgen zouden zijn wanneer we er niet in zouden slagen om de doelen te bereiken. Na de expert komt er een ondernemer praten over zijn of haar bedrijf en beantwoordt de volgende vragen. Waarom proberen zij de betreffende SDG te behalen? Hoe doen zij dit? En hoe spelen innovaties en technologie hierin een rol? Het college zal worden afgesloten door Bart Grevenhof, projectmanager van het programma ondernemerschap, die kort inzichten geeft in de nieuwste technologieën.

Ons doel is om studenten, docenten en professionals van alle soorten achtergronden welkom te heten en te inspireren.

17.15 - 17.30 Aankomst Restaurant de Tropen
17.30 - 18.00 Expert: TO BE ANNOUNCED
18.00 - 18.30 Innovatieve start-up: TO BE ANNOUNCED
18.30 - 18.40 Update nieuwste technologieën by Bart van Grevenhof
18.40 - 18.50 Q&A
19.00 - 20.00 Happy Hour @Cafe de Tropen

Jos Hummelen (SO/Creatie) is de moderator van het event.

Entrepreneurship College

Entrepreneurship College - The SDG Edition is een innitiatief van het KIT Royal Tropical InstituteHvA - Hogeschool van AmsterdamDe Tropen café & restaurant and the SDG House.

Gepubliceerd door  Ondernemerschap 29 oktober 2019