Entrepreneurship College - SDG #8 Edition

SDG 8: Decent Work and Economic Growth

Evenement

Wist je dat van 2007 tot 2012 het aantal werkelozen in de wereld groeiden van 170 naar 202 miljoen? Dat in Spanje Marokkaanse gastarbeiders onder bizarre werkomstandigheden moeten werken en dat Poolse gastarbeiders in Nederland het ook niet zo goed hebben? Tijdens het college over SDG 16 komt een expert spreker spreken over waarom deze goal is gezet en een ondernemer over hoe je zelf als (toekomstige) ondernemer aan de slag kunt om je steentje bij te dragen!

Elk ondernemerschapscollege is toegewijd aan een van de duurzame ontwikkelingsdoelen. Onze missie is om de doelen te introduceren aan iedereen die gemotiveerd is om een positieve bijdrage te leveren om de wereld een beetje beter te maken door middel van ondernemerschap.

Voor ieder college nodigen wij een expert uit om een van de doelen uit te leggen, inzicht te geven in waarom er dringende verandering nodig is en wat de gevolgen zouden zijn wanneer we er niet in zouden slagen om de doelen te bereiken. Na de expert komt er een ondernemer praten over zijn of haar bedrijf en beantwoordt de volgende vragen. Waarom proberen zij de betreffende SDG te behalen? Hoe doen zij dit? En hoe spelen innovaties en technologie hierin een rol? Het college zal worden afgesloten door Bart Grevenhof, projectmanager van het programma ondernemerschap, die kort inzichten geeft in de nieuwste technologieën.

Ons doel is om studenten, docenten en professionals van alle soorten achtergronden welkom te heten en te inspireren.

17.15 - 17.30 Aankomst Restaurant de Tropen
17.30 - 18.00 Expert: TO BE ANNOUNCED
18.00 - 18.30 Innovatieve start-up: TO BE ANNOUNCED
18.30 - 18.40 Update nieuwste technologieën
18.40 - 18.50 Q&A
19.00 - 20.00 Happy Hour @Cafe de Tropen

Jos Hummelen (SO/Creatie) zal de events modereren.

Entrepreneurship College

Entrepreneurship College - The SDG Edition is een innitiatief van het KIT Royal Tropical InstituteHvA - Hogeschool van AmsterdamDe Tropen café & restaurant and the SDG House.

Gepubliceerd door  Ondernemerschap 29 oktober 2019