Entrepreneurship College - SDG #5 Edition

SDG 5: Gender Equality

Evenement

Wist je dat gendergelijkheid ook iets zegt over de economische en politieke ontwikkeling van een land? Dat percentueel gezien vrouwen in de Filipijnen hogere posities bekleden dan Nederlandse vrouwen? Maar dat Nederland op gebied van gendergelijkheid en onderwijs heel hoog scoort? Deze thema’s horen natuurlijk bij SDG 5. Tijdens het college zal een expert inhoudelijk op de goal in gaan en een ondernemer zal uitleggen hoe je in de praktijk als (toekomstige) ondernemer aan de goal kan werken.

Elk ondernemerschapscollege is toegewijd aan een van de duurzame ontwikkelingsdoelen. Onze missie is om de doelen te introduceren aan iedereen die gemotiveerd is om een positieve bijdrage te leveren om de wereld een beetje beter te maken door middel van ondernemerschap.

Voor ieder college nodigen wij een expert uit om een van de doelen uit te leggen, inzicht te geven in waarom er dringende verandering nodig is en wat de gevolgen zouden zijn wanneer we er niet in zouden slagen om de doelen te bereiken. Na de expert komt er een ondernemer praten over zijn of haar bedrijf en beantwoordt de volgende vragen. Waarom proberen zij de betreffende SDG te behalen? Hoe doen zij dit? En hoe spelen innovaties en technologie hierin een rol? Het college zal worden afgesloten door Bart Grevenhof, projectmanager van het programma ondernemerschap, die kort inzichten geeft in de nieuwste technologieën.

Ons doel is om studenten, docenten en professionals van alle soorten achtergronden welkom te heten en te inspireren.

17.15 - 17.30 Aankomst Restaurant de Tropen
17.30 - 18.00 Expert: TO BE ANNOUNCED
18.00 - 18.30 Innovatieve start-up: TO BE ANNOUNCED
18.30 - 18.40 Update nieuwste technologieën
18.40 - 18.50 Q&A
19.00 - 20.00 Happy Hour @Cafe de Tropen

Jos Hummelen (SO/Creatie) zal de events modereren.

Entrepreneurship College

Entrepreneurship College - The SDG Edition is een innitiatief van het KIT Royal Tropical InstituteHvA - Hogeschool van AmsterdamDe Tropen café & restaurant and the SDG House.

Gepubliceerd door  Ondernemerschap 29 oktober 2019