Hogeschool van Amsterdam

Oprichting Legal Tech Lab

4 feb 2019 16:30 | AKMI

Innovatie en een effectieve organisatie van de rechtspraktijk zijn speerpunten van het juridisch onderwijs en onderzoek bij de HvA. Juridische kwaliteit en toegankelijkheid van het recht staan daarbij voorop. Technologie (legal tech) kan hierbij een belangrijke ondersteunende rol vervullen. Om dit thema naar een hoger niveau te brengen hebben de master Legal Management, de bachelor HBO-Rechten, en het lectoraat Legal management gezamenlijk op 29 januari het Legal Tech lab opgericht.

Wij zijn trots op onze partners in het lab: gemeente Amsterdam, Arbeidsmarktresearch bv UvA, Berkeley Bridge, ING, Kennedy van der Laan | Sync, Sdu Uitgevers en Zylab. Met dank aan hun vertegenwoordigers: Dick Zwijnenburg, Mirjam van der Sluis, Rachel Rietveld, Rob van de Plassche, Niels Lamers, Jeroen Zweers, Ebbo Haantjes, Niels Bergers, Lennert Hoogvliet en Jan Scholtes.

Concreet betekent het Legal Tech Lab dat we met onze partners expertise uitwisselen en samenwerken om afstudeeropdrachten voor onze studenten op het gebied van Legal tech aan te bieden. Ook bestaat de mogelijkheid voor onze partners om de denkkracht van onze studenten (bijvoorbeeld in de vorm van een hackathon) te benutten.

Save the date: Op 21 maart vindt de officiële lancering van het Legal Tech Lab plaats.