Promotie Ingrid Boelhouwer

Promotieonderzoek Werk na kanker

Evenement

Op vrijdag 30 september 2022 om 16.00 uur verdedigt Ingrid Boelhouwer haar proefschrift met als titel 'Work functioning beyond return to work past cancer diagnosis: the impact of chronic late effects of cancer treatments, autonomy and support at work on work functioning 2-10 years past cancer diagnosis'.

Ieder jaar krijgen tegen de 50.000 werkenden in Nederland kanker, waarvan bijna driekwart naderhand weer op de werkvloer te vinden is. Naar schatting is inmiddels 5% van de werkenden in het verleden met kanker geconfronteerd en daarvoor behandeld. Deze mensen kunnen te maken hebben met late effecten van de kankerbehandelingen (zoals lichamelijke klachten, vermoeidheid of cognitieve klachten, bijvoorbeeld concentratiestoornissen). Het is belangrijk om te weten in hoeverre ze daar in het functioneren tijdens werk last van hebben en wát voor aanpak deze werkenden verder helpt.

In haar promotieonderzoek ‘Werk na kanker’ (2017-2021) onderzocht Ingrid Boelhouwer wat voor aanpak op de werkvloer werkenden die 2 – 10 jaar geleden met kanker werden geconfronteerd verder helpt. Dit onderzocht ze door middel van een longitudinale vragenlijststudie én een interviewstudie met een looptijd van twee jaar. Aan de eerste vragenlijst deden 750 werkenden mee.

Promotor: Prof. dr. C.V. van Vuuren - Open Universiteit

Copromotor: dr. W.M. Vermeer - Hogeschool van Amsterdam

Livestream van de verdediging

De promotie is op 30 september om 16.00 te volgen via een livestream.

15 september 2022

Startdatum 30 sep