Armoede en schulden: laten we de corona crisis goed benutten

Dit congres wordt online georganiseerd

Congres

Donderdag 5 november in de middag vindt het jaarlijkse congres over armoede en schulden van het lectoraat Armoede Interventies van de Hogeschool van Amsterdam plaats.

Vanwege de beperkingen die voorlopig nog gelden voor bijeenkomsten door COVID-19 hebben we besloten het congres online te organiseren, en op donderdag 3 december organiseren we een aantal verdiepende sessies.

Corona stelt ons voor grote uitdagingen en heeft een enorme impact op huishoudens. Armoede- en schuldpreventie is nu belangrijker dan ooit. Hoe eerder we aan de slag gaan met schuldhulp, des te meer kunnen we betekenen voor mensen. Biedt deze crisis ons misschien ook kansen? Wat kunnen we anders doen? Welke systeemveranderingen zijn nodig om armoede en schulden te verminderen en in de toekomst te voorkomen?

Wat en wie kunt u verwachten?

Op donderdag 5 november gaan we daarover graag in gesprek met u en een aantal dwarsdenkers. U mag rekenen op inspirerende sprekers zoals:

• Arjan Vliegenthart, directeur NIBUD vertelt ons de laatste cijfers en trends op economisch en financieel gebied voor burgers;
  • Sheila Sitalsingh, journaliste van de Volkskrant verzorgt een column;
  • Martin Suithoff, directeur Geldfit, en Manuel van der Hoek, kwartiermaker SchuldenLab NL, vertellen hoe de schuldhulproute bijdraagt aan snellere schuldhulp;
  • Soler Berk, VLP, gaat in op welke tools mensen kunnen helpen uit de schulden te blijven.

Vier weken later, op donderdag 3 december, organiseren we een aantal verdiepende sessies.

U bepaalt welke sessies we organiseren, geef uw voorkeur aan in het aanmeldformulier:

• Vergroten bereik en inhoud van armoederegelingen
  • Bijstandsexperimenten: wat leren we daaruit?
  • Ondernemers en zzp’ers met schulden door corona: wat te doen?
  • Gratis geld als oplossing voor de crisis

MELDT U ZICH NU VAST AAN VIA DEZE LINK

Wij kijken er naar uit om u en uw collega’s op donderdag 5 november online te verwelkomen!

Met vriendelijke groet,

Roeland van Geuns, lector Armoede Interventies Hogeschool van Amsterdam