Creatieve innovatie in en door het onderwijs

Deze online Food for Thought inspiratiesessie vindt in het Nederlands plaats en wordt via livestream rechtstreeks uitgezonden vanuit het Hybid Learning Theatre in Amsterdam.

Evenement

Tijdens deze Food for Thought sessie gaan we in gesprek met ontwerpers, onderwijsinnovators en studenten die vanuit verschillende disciplines en motivaties de meerwaarde van creativiteit en innovatie in en door het onderwijs bespreken.  Wees welkom en laat je informeren en inspireren! Voor dit event hoef je je niet aan te melden. Klik voor deelname op de onderstaande paarse balk

Het Centre of Expertise for Creative Innovation (CoECI) is als kennisnetwerk actief binnen de creatieve industrie op de grootstedelijke vraagstukken die aandacht en impactvolle oplossingen vragen. Door het vermogen om te kunnen vertalen, verbeelden en vormgeven en door onderzoek, methoden en scheppingskracht draagt creativiteit (zoals kunst, media, technologie en ontwerp) bij aan deze grootstedelijke samenleving.

In deze sessie richten we ons op de rol van creativiteit en innovatie in het onderwijs. Hoe kunnen verbeelding, kunst en design ingezet worden in het onderwijs om zo studenten op nieuwe manieren naar vraagstukken te laten kijken? En hoe draagt onderwijs bij aan het oplossen van maatschappelijke problemen door studenten al tijdens hun opleiding creativiteit en innovatiekracht te laten inzetten?

We bespreken deze vragen met een panel van experts uit onderwijs, praktijk en onderzoek. Sluit aan en verbreed je perspectief over wat mogelijk is in en door onderwijs!

Sprekers:

• Anne Nigten | CoE Kunsteducatie AHK - Anne spreekt vanuit haar rol als kwartiermaker bij het CoE Kunsteducatie van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK) over het ontwerpen van onderwijs en hoe lastige maatschappelijke vraagstukken vanuit kunsteducatie kunnen worden benaderd.
  • Dominique van Ratingen | Pogrammamanager bij het Center of Expertise of Creative Innovation (CoECI) - CoECI is een katalysator van publiek-private samenwerkingen op het gebied van creatieve industrie rondom grote maatschappelijke thema's in samenwerking met het onderwijs, onderzoek, het bedrijfsleven en/of maatschappelijke organisaties,
  • Bodil Liesdek | Student Communication en Multimedia Design - Bodil laat graag voorbeelden zien van verbeeldingsmethodieken die ze in haar lessen heeft gehad en hoe ze die methodieken gebruikt als ontwerper.
  • Jobbe Holtes | OneDayArtist - Jobbe is werkzaam in kunst- en cultuureducatie, maar ook actief als beeldend kunstenaars en vormgever.
  • (Online) Bert Bredeweg | Lector Didactiek van de Bètavakken, HvA, Faculteit Onderwijs en Opvoeding (FOO) - Bert Bredeweg geeft leiding aan het Smart Education lab van FOO en bouwt aan expertise op het gebied van leren en onderwijzen met Kunstmatige Intelligentie. Interactieve representaties als medium voor kennisconstructie vormen daarbij een belangrijk onderdeel.
  • Tanja Hulst | INNNER - Tanja Hulst is innovatie ontwerper en oprichter van INNNER en praat mee over methodieken die ze bij INNNER inzetten om (ontwerpend) onderwijs te innoveren en wendbaarheid binnen het onderwijs te vergroten.
  • Zinzi de Brouwer | Hoofd Society & Context bij Amsterdam Fashion Institute (AMFI) van de HvA en eigenaar Studio Palha.

Moderator: Het gesprek wordt gemodereerd door Tamara Witschge, lector creative media for social change van de faculteit FDMCI van de Hogeschool van Amsterdam en hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG), afdeling Media en Journalistiek.

Deze inspiratiesessie is een samenwerking van het Kenniscentrum Digitale Media en Creatieve Industrie en het Centre of Expertise for Creative Innovation (CoECI).

Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie 15 juni 2021

Startdatum 17 jun