Hogeschool van Amsterdam

Studenten ontwikkelen webapplicatie Carré

22 sep 2016 15:06 | Kenniscentrum Digitale Media en Creatieve Industrie (CREATE-IT)

In opdracht van Koninklijk Theater Carré gaan studenten van de Hogeschool van Amsterdam de techniek achter een nieuwe webapplicatie ontwikkelen. De opdracht is onderdeel van het project Enterprise Web Applications dat wordt gegeven binnen de opleiding HBO-ICT.

Binnen het EWA-project werken studenten van HBO-ICT Software Engineering samen aan het maken van een webapplicatie. Aan de hand van de SCRUM-methode ontwikkelen de studenten in een viertal sprints een product. De studenten werken hierbij altijd voor een echte opdrachtgever uit de praktijk. Voor Carré is hen gevraagd om een systeem te bouwen dat voor de bezoeker de positieve ervaring zal verhogen bij zijn bezoek aan het theater.

Thomas Groen, manager Sales & Events bij Carré, vertelt over het ontstaan van de samenwerking: "Carré heeft met andere toplocaties op de Knowledge Mile de krachten gebundeld in Knowledge Mile Venues. Mede hierdoor komen we makkelijk in contact met onderzoekers en studenten van de HvA. Zo is ook dit project met de opleiding HBO-ICT ontstaan."

Project Enterprise Web Applications (EWA)


Twee groepen studenten gaan vanaf 6 september in groepen van zes werken aan de opdracht. Iedere vier weken zullen de groepen hun voortgang presenteren waarna de opdrachtgever feedback kan geven. De webapplicaties worden in januari aan het eind van het project opgeleverd. Andere opdrachtgevers naast Koninklijk Theater Carré zijn Ziggo, Koninklijke Visio en Amsterdam Creative Industries Network.

Meer informatie?

Meer informatie over het project Enterprise Web Applications van de opleiding HBO-ICT kun je opvragen bij docent-onderzoeker Maarten Groen. Voor meer informatie over de Knowledge Mile richt je vraag dan tot Marloes Voskuilen.