Workshop General Awareness Quantum Computing

Wat is quantum computing en wat kan jij, of jouw bedrijf, hier in de toekomst van verwachten?

Workshop

Quantum computers kunnen razendsnel rekenen en data analyseren. Handig voor de ontwikkeling van bijvoorbeeld nieuwe modellen, zoals het weer en logistiek. Maar er zijn ook gevaren te bedenken: want worden het straks ‘codekrakers’?

De workshop laat je kennismaken met de algemene principes van ‘quantum computing’ en hoe zo’n computer gebruikt (en misbruikt) kan worden. Hoewel het nog jaren zal duren voor er bruikbare volwaardige quantum computers zijn, is het voor bedrijven zinvol om zich nu al op dit tijdperk voor te bereiden.

Workshopleider is Marten Teitsma , lector Quantum Computing aan de Hogeschool van Amsterdam.

Voor iedereen met algemene kennis van computers.

Doel

Na deze workshop begrijp je de mogelijkheden van quantum computing en heb je een betere kijk op wat jij of jouw bedrijf in de toekomst van quantum computing kan verwachten.

Aanmelden

Informatie over de workshop staat op de site van quantum.amsterdam . Daar kunt u zich ook aanmelden.

Kosten: 100 EURO
De workshop wordt in het Engels gegeven.
De workshop wordt vanaf 27 november elke laatste vrijdag van de maand georganiseerd en is het hele jaar door te boeken.

www.quantum.amsterdam

of via e-mail workshop-bookings@quantum.amsterdam

Achtergrond

Met het oog op een opleidings- en voorlichtingsprogramma hebben de Betaalvereniging Nederland, de Nederlandse Vereniging van Banken en de drie grootste Nederlandse banken – ABN AMRO, ING en de Rabobank – aan QuSoft (het onderzoekscentrum voor kwantumsoftware dat is opgericht door het CWI en de UvA) en de Hogeschool van Amsterdam (HvA) gevraagd om met hen samen te werken binnen het innovatiecentrum Quantum.Amsterdam.

Startdatum 27 nov