Deadline call onderzoeken NU-AUAS Pump Priming Fund

Evenement

Het NU-AUAS Pump Priming Fund stimuleert en ondersteunt samenwerking tussen onderzoekers van de HvA en Northumbria University (NU). Het fonds heeft onlangs de eerste vier aanvragen gehonoreerd die expertise-uitwisseling stimuleren op het gebied van de priority research area’s ’en de doelstellingen van de gezamenlijke onderzoeksstrategie.

Deadline tweede ronde call - 18 september

Onderzoekers van de HvA en Northumbria University kunnen een gezamenlijke aanvraag indienen voor de tweede ronde van het fonds tot en met 18 september 2020. Aanvragen mogen niet hoger dan £5000,= zijn. Voor de criteria zie de handleiding van de call.

De drie priority research area’s van de gezamenlijke researchstrategie zijn Urban sustainability and entrepreneurship, Digital living and critical aware design en Equality and social justice. De projecten waar met behulp van het fonds onderzoekers van zowel HvA als NU aan meewerken, passen bij deze drie inhoudelijke thema’s en bij de vastgestelde onderzoeksdoelstellingen.

Northumbria University en de HvA werken sinds 2018 op meer gebieden samen, onder andere in het aanbieden van masteronderwijs, studentuitwisseling, minoren professional doctorates en het ontwikkelen van een joint degree in samenwerking mer AMSIB. Daarnaast worden gezamenlijke op conferenties gepresenteerd en onderzoekssubsidies aangevraagd.

In de eerste ronde zijn de volgende vier aanvragen gehonoreerd:

- Identifying interventions to develop and support Faculty academics towards a practice-oriented and scholarly active culture – Prof. Diane Sloan, Northumbria University and Prof. Lori Divito, lectoraat Collaborative Entrepreneurship en Lucy Kerstens, MSc, CAREM

- Project Fenix: learning from failure and success based on stories of entrepreneurs - Dr Natalia Blagburn en Prof. James Cunningham, Northumbria University en Dr. Juan Francisco Alvarado Valenzuela & Jeanne Martens, MSC, lectoraat of Entrepreneurship

- Customer Backlash on Social Media: A Multi-Method Study - Dr. Tommy Chan en Dr. Dimitra Skoumpopoulou, Northumbria University en Dr. Frederik Situmeang, lectoraat Digital Commerce

- Designing new blockchain-based digital services for civic good – Prof. John Vines, Shaun Lawson, Kyle Montague, Northumbria University and Prof. Martijn de Waal, Gabriele Ferri, Professorship of Play and Civic Media, and Inte Gloerich, Institute of Netwerk cultures.

Gepubliceerd door  CAREM 25 augustus 2020

Startdatum 18 sep