Hogeschool van Amsterdam

Webinar ‘Robots veranderen de retail’

Evenement

Op 30 november organiseren Retailagenda en Futureproof Retail het webinar ‘Robots veranderen de retail’ . Het webinar belicht de vraag hoe robots de retailpraktijk kunnen verbeteren, maar staat ook stil bij de gevolgen voor klanten en medewerkers. Namens de HvA is Tibert Verhagen, lector Emerging Technology for Business, een van de tafelgasten.

In steeds meer sectoren duiken robots op. Ook in de retail winnen ze aan terrein. Logisch, want robots zijn steeds beter in staat om specifieke taken voor de retailer uit te voeren. Denk aan het schoonmaken van de winkel, het beheren van de voorraad of het thuisbezorgen van aankopen, maar ook aan het verwelkomen van klanten, informatievoorziening en entertainment.

De Hype Labs van Futureproof Retail experimenteerden de afgelopen periode op uiteenlopende manieren met robottechnologie in winkels en winkelgebieden. In het webinar ‘Robots veranderen de retail’ komen een aantal bevindingen uit het onderzoek voorbij. Het webinar besteedt onder meer aandacht aan de vraag hoe robots de retailpraktijk kunnen verbeteren en verder innoveren. Ook de gevolgen voor de klant, de medewerker en de organisatie komen ruimschoots aan bod.

Namens de HvA laat Tibert Verhagen, lector Emerging Technology for Business, zijn licht over het onderwerp schijnen. Andere tafelgasten zijn Bas Vollebregt, wethouder Economie bij de gemeente Delft en ‘sociale robot-evangelist’ Dominique Roos, Sales Consultant bij WELBO.

Gepubliceerd door  CAREM 25 november 2020

Datum

Startdatum 30 nov

Tijd

10:00 - 11:00 uur

Contact